Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

CDA vraagt College om Abri s

CDA-woordvoerder Openbaar Vervoer, Antonio Silva, vraagt het College meer aandacht te hebben voor de omstandigheden waarin vooral ouderen en mensen die slecht(er) ter been zijn wachten op Openbaar Vervoer. Als oudere moet je toch in ieder geval droog op een bus kunnen wachten , aldus Antonio Silva.

Antonio Silva: Tijdens mijn deelname aan de Raad op Straat (zaterdag 4 juni jl., red.), hoorde ik diverse klachten over het openbaar vervoer. Eén van de klachten betrof het ontbreken van overkappingen bij halteplaatsen voor OV voorzieningen. Deze klacht is zo heb ik de afgelopen tijd ervaren niet een op zichzelf staande klacht. Soortgelijke klachten bereiken mijn collega s en mij ook van ouderen en mensen die slecht(er) ter been zijn of in een rolstoel of scootmobiel zitten. Wat het CDA betreft moeten we in deze stad juist ook voor die groepen Rotterdammers passende voorzieningen treffen.

Antonio heeft het College de volgende vragen gesteld:


* Kan het College inzichtelijk maken hoeveel halteplaatsen zich in Rotterdam bevinden?


* Kan het College aangeven in hoeveel van deze gevallen sprake is van het ontbreken van een overkapping?


* Is het College bereid maatregelen te treffen om tegemoet te komen aan de klachten van burgers over het ontbreken van overkappingen bij haltes?

Rotterdam, 09 juni 2005

---------------

noot voor de redactie/