SP Tilburg


Tilburg, 9 juni 2005

Heuvelreferendum: terug naar de inhoud

De SP fractie zal in de gemeenteraad niet langer aandringen op een referendum over de Heuvel. Tegen de onwrikbare onwil van de overige politieke partijen is blijkbaar geen kruid gewassen. Landelijk maken ze mooie sier met lippendienst aan het referendum, in de concrete praktijk van Tilburg blijft echter blijken dat ze liever doof zijn dan luisteren. Nu ook de meest betrokken burgers afzien van verdere juridische procedures wil de SP terug naar de inhoud van de zaak: de achterlijkheid van het Masterplan Binnenstad.

Tilburgers konden al lang niet meer volgen waar het nu nog om ging. Tot twee keer toe oordeelde de Commissie voor de Bezwaarschriften dat het referendum toegestaan moest worden en ook de rechtbank was het daar mee eens. Toch kan de gemeenteraad blijkbaar blijven zeggen dat het niet gebeurd. Wie kan daar nog chocola van maken?

De SP fractie zal nu inzetten op de inhoud van het debat, waar het allemaal om begonnen was. Het achterhaalde idee dat een 'autonome' groei van het autoverkeer met 60 procent tot 2015 geaccepteerd en zelfs gefaciliteerd moet worden door het openstellen van de Heuvel en de bouw van nóg meer parkeergarages in het centrum van onze stad.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 zal het onderwerp Heuvel en het gedraai van de politieke partijen rond het referendum wat de SP betreft zéker een rol spelen. Dan kan de bevolking zich alsnog uitspreken.

www.tilburg.sp.nl

---- --