Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht 09-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Getuigen aanrijding gezocht

LEUSDEN Op woensdagochtend heeft een verkeersongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 11.50 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Leusden over de Groene Zoom uit de richting van de Randweg, de kruising met Noorderinslag en Heiligenbergerweg op. Een 65-jarige snorfietsbestuurster uit Leusden reed op het fietspad vanaf de Heiligenbergerweg in de richting van de Noorderinslag. Door nog onbekende oorzaak ontstond een aanrijding tussen beiden. De snorfietsbestuurster is met twee gebroken middenvoetsbeentjes overgebracht naar het ziekenhuis. De Regionale Verkeersdienst onderzoekt het ongeval en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Snor-/bromfietscontroles

LEUSDEN Op woensdagmiddag heeft de politie tussen 13.30 uur en 15.20 uur een snor-/bromfiets controle uitgevoerd op de Bavoortseweg. Er werden 17 voertuigen gecontroleerd en er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het hebben van teveel vermogen (6), niet de rijbaan gebruiken (2), niet tonen certificaat (1) en negeren rood licht (1).

Tussen 18.30 uur en 20.00 uur werd ook een controle gehouden op De Twijnderij. Daar werden 18 voertuigen gecontroleerd en zijn 11 bekeuringen uitgeschreven.

WOUDENBERG Tussen 16.00 uur en 17.00 uur werden 17 voertuigen gecontroleerd op de Parklaan. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven voor het hebben van teveel vermogen (6), teveel geluid (1), geen gele plaat (1), niet hebben van een certificaat (1), voor het niet juist bevestigd hebben van de verzekeringsplaat (1) en voor het rijden door het rode verkeerslicht (1).

Baldadigheid

AMERSFOORT Op woensdagavond zijn 3 jongens, van 15, 17 en 18 jaar uit Amersfoort en Hoogland, aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 21.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat jongens stenen gooiden op de spoorlijn op de Oude Lageweg. Toen agenten ter plaatse kwamen rende het drietal weg de bossages in, maar konden toch worden aangehouden. De drie verklaarden niet naar treinen en mensen te hebben gegooid. De minderjarige jongens kregen een bekeuring en zullen via HALT een alternatieve straf ondergaan. Tegen de 18-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.