Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juni 2005

Drie gewonden bij aanrijding

Inzittenden bekneld in auto

Enschede

Op woensdag 8 juni vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Afinkstraat met de Westerval in Enschede tussen twee personenauto's. Op vermelde kruising kwam een 36-jarige Enschedese automobilist in aanrijding met de auto van een 80-jarige man uit Zutphen. Daarbij raakte de 24-jarige inzittende vrouw van de 36-jarige gewond. De 80-jarige en diens 76-jarige vrouw raakten bekneld in hun auto en moesten door de brandweer worden bevrijd. Zowel de 24-jarige vrouw, de 80-jarige man en diens 76-jarige vrouw werden naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Volgens getuigen zou de 36-jarige door het rode verkeerslicht hebben gereden. De politie stelt nog een onderzoek in naar de toedracht. (05-070719)

Beroving

Man van geld beroofd

Enschede

Op donderdag 9 juni vond omstreeks 01.00 uur een beroving plaats op de Vlierstraat in Enschede. Een 26-jarige Enschedeër reed op zijn fiets over de Vlierstraat. Ter hoogte van de Wesselerbrinklaan stak een man rennend de straat over en riep iets tegen de 26-jarige. De 26-jarige ging wat langzamer fietsen en werd toen plotseling door de man van zijn fiets geduwd. De man hield de 26-jarige iets kouds tegen zijn gezicht en eiste geld van hem. De 26-jarige gaf hem daarop geld waarna de dader weer wegrende in de richting vanwaar hij gekomen was, namelijk de Berghuizenbrink. Van de dader is het volgende signalement: licht getinte huidskleur, leeftijd tussen 22 en 27 jaar, ongeveer 1.70m lang, normaal postuur, donker lang krullend haar over de schouders. De man droeg donkere kleding en sprak met een Twents accent. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-070761)

Aanhouding gezochte

Opgesloten wegens openstaande boete

Enschede

Tijdens de zoektocht naar de dader van voornoemde beroving trof de politie op donderdag 9 juni omstreeks 01.15 uur op de Wesselerbrinklaan een 24-jarige Enschedeër. Bij controle bleek de 24-jarige nog een vonnis te hebben openstaan van 330 euro of 5 dagen hechtenis. De politie hield de 24-jarige aan en sloot hem op. (05-070767)

Auto vernield

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 9 juni werd omstreeks 03.45 uur een vernieling van een auto gemeld aan de Oude Markt in Enschede. Een 23-jarige man uit Enschede was op de liftinstallatie van een taxibus gesprongen, waardoor schade was ontstaan. De politie hield de verdachte aan en sloot hem op voor nader verhoor. Donderdagochtend kon de 23-jarige het bureau met een proces-verbaal verlaten. (05-070778)

Bedreiging met mes

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 8 juni werd omstreeks 17.00 uur een bedreiging gemeld aan de Bolwerkstraat in Enschede. De politie werd daar aangesproken door een 33-jarige Enschedeër, die vertelde dat hij zojuist getuige was geweest van een ruzie tussen een man en een vrouw, waarbij de man de vrouw met haar hoofd tegen een muur drukte. De 33-jarige sprak deze man daarop aan, waarop deze man een mes tevoorschijn haalde en de 33-jarige daarmee bedreigde. De 33-jarige rende daarop weg en ging een café binnen om de politie te bellen. De verdachte rende met het mes achter de 33-jarige aan. De politie kon de verdachte, een 34-jarige Enschedeër aanhouden. In zijn kleding trof de politie een mes en nam deze in beslag. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (05-070623)

Kopstaartaanrijding

Automobilist gewond

Enter

Op donderdag 8 juni vond omstreeks 20.20 uur een kopstaartaanrijding plaats op de kruising afrit A1 met de N347 in Enter. Een 54-jarige automobiliste uit Almelo reed de afrit van de A1 af en wilde voor de kruising met de N347 stoppen achter een stilstaande auto. Volgens haar verklaring weigerden haar remmen en reed ze in volle vaart achter op de stilstaande auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Twello. De 46-jarige man werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de technische staat van de auto van de 54-jarige Almelose. (05-070700)

Vernielingen in flatgebouw

Verdachte aangehouden

Almelo

Op donderdag 9 juni werd omstreeks 00.05 uur gemeld dat een bewoner was doorgedraaid in een flat aan de Drakensteyn in Almelo. Deze man, een 25-jarige Almeloër zou onder invloed van alcohol door het lint zijn gegaan en daarbij meerdere vernieling hebben gepleegd. Ter plaatse spraken getuigen de politie aan en wezen op de vernielingen. Er was schade aan de portierdeur, de liftspiegel en een ruit. Diverse mensen hielden de 25-jarige Almeloër onder controle. De politie hield de verdachte, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, aan. De 25-jarige werd ter ontnuchtering opgesloten. (05-070753)

Twee gewonden bij verkeersongeval

Bij het ongeval zijn drie personenauto's en een bromfiets betrokken

Hengelo

Woensdagmorgen 8 juni rond 09.00 uur wilde een 36-jarige automobilist uit Hengelo vanuit stilstand op de Sportlaan Driene in Hengelo linksaf slaan om een parkeervak op te rijden. Hierbij liet hij een 17-jarige bromfietser uit Haaksbergen, die hem van achteren naderde en hem aan de linkerzijde inhaalde, niet voorgaan. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarna de bromfietser doorschoot en vervolgens tegen een auto van een 19-jarige man uit Overdinkel botste, die op de parkeerplaats geparkeerd stond. De bromfietser botste vervolgens tegen een derde auto op, die eigendom is van een 40-jarige vrouw uit Almelo en eveneens op de parkeerplaats geparkeerd stond. De 40-jarige vrouw, die op dat moment achter haar voertuig stond, werd eveneens door de bromfiets geraakt. Zowel de 40-jarige vrouw en de 17-jarige jongen raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-070332)

Automobilist raakt gewond

Bij kop-staart aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren, raakt één van de bestuurders gewond

Hengelo

Woensdag 8 juni wilde een 18-jarige automobiliste uit Hengelo vanaf de Oldenzaalsestraat in Hengelo linksaf de Kotmansweg inrijden. In verband met tegemoetkomend verkeer had de vrouw haar auto tot stilstand gebracht, waarna ook de auto achter haar, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Hengelo, stopte. De bestuurster van de auto, die achter de auto van de 31-jarige vrouw reed, zag echter te laat dat het verkeer voor haar stilstond en botste tegen de achterzijde van de auto voor haar op. Door de klap botste deze vervolgens op de auto van de 18-jarige. De 31-jarige bestuurster liep nekletsel op en werd door de aard van haar verwonding door de brandweer uit haar auto bevrijd. De vrouw werd vervolgens voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-070629)

Huisvredebreuk en vernieling

Politie houdt verdachte aan

Hengelo

Woensdagmiddag 8 juni werd gemeld dat bewoners aan de Ravelstraat in Hengelo een man in de schuur hadden opgesloten. De man had zich toegang tot hun schuur verschaft door een ruit te forceren. Toen de bewoners dit ontdekten, hadden zij hem in de schuur opgesloten en de politie gebeld. Politieagenten hielden de verdachte, een 46-jarige man uit Enschede, vervolgens aan. Omdat hij een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld. De 41-jarige bewoonster deed inmiddels aangifte van huisvredebreuk en vernieling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-070487)

Doorgereden na aanrijding met letsel

Een bestuurder van een rood 45-km autootje gaat er vandoor nadat hij/zij een fietser heeft aangereden

Deurningen

Woensdagmiddag 8 juni omstreeks 14.30 uur reed een bestuurder van een rood 45-km autootje vanuit de uitrit van het tuincentrum het fietspad van de Vliegveldweg in Deurningen op. Hij liet hierbij een 60-jarige man uit Hengelo, die op het fietspad fietste, niet voorgaan.Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de 60-jarige man ten val kwam en gewond raakte. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van het 45-km autootje reed door zonder zijn/haar identiteit kenbaar te maken. De politie vraagt deze bestuurder zich alsnog te melden op het politiebureau. Hij/zij kan ook telefonisch contact opnemen via het nummer 0900-8844. De politie komt ook graag in contact met andere getuigen. (05-070543)

Kop-staart aanrijding

Automobilist raakt gewond

Almelo

Woensdagmorgen 8 juni vond omstreeks 08.25 uur een kop-staart aanrijding plaats op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. Een 50-jarige automobilist uit Enschede remde af bij de stoplichten voor de kruising met de Kleine Bunder. Een 18-jarige man uit Denekamp, die met zijn auto achter de 50-jarige man reed, zag dit te laat met als gevolg een aanrijding. De 50-jarige man werd met rug- en nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-070327)

Geen aanrijding, wel letsel

Bestuurder van een scooter kan door hard remmen een aanrijding voorkomen, komt hierbij echter wel ten val en raakt gewond

Almelo

Een 62-jarige automobilist uit Wierden wilde woensdagmiddag 8 juni omstreeks 17.15 uur vanaf de Ootmarsumsestraat in Almelo rechtsaf de Krommendijk inslaan. Hij liet hierbij een scooter, die hem rechts van achteren op het fietspad naderde, niet voorgaan. De bestuurder van de scooter, een 34-jarige man uit Aadorp, kon een aanrijding voorkomen door hard te remmen. Hij kwam hierdoor echter wel ten val en liep pijn aan zijn knie en schouder op. De 34-jarige werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-070632)

Medewerker Politie Twente geschorst

Naar een 51-jarige hoofdagent van de politie Twente is een intern onderzoek gestart. Aanleiding van het onderzoek zijn vermoedens omtrent niet-professionele contacten tijdens de dienstuitoefening.

In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Bureau Interne Zaken, is de medewerker op woensdag 8 juni geschorst.

Noot aan de redactie:
Nadere inlichtingen worden niet verstrekt.

Monique Oude Wolbers/Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --