Gemeente Echt-Susteren


MOP in volle gang

De gemeenten van het Samenwerkingsverband NMC, te weten de gemeenten Ambt Montfort, Echt-Susteren, Heel, Maasbracht, Roerdalen en tijdelijk Swalmen, gaven maandag 30 mei gezamenlijk het startsein voor het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) tijdens een bijzondere milieuontmoeting bij De Hompesche Molen in Stevensweert.

Alleen al in de gemeente Echt-Susteren gaan bijna negenhonderd basisschoolleerlingen op bezoek bij verenigingen of bedrijven (´schakels´) tijdens de twee MOP-weken. Deze schakels laten de leerlingen in de praktijk zien hoe zij met het milieu en onze leefomgeving omgaan of nemen de kinderen mee op pad om de natuur in hun directe omgeving te laten beleven.

De leerlingen in Echt-Susteren hebben bijvoorbeeld de afgelopen week een bezoek gebracht aan de zuiveringsinstallatie, Tuindersbedrijf de Loo, Imkerij van Heel, Boomkwekerij Maessen en Melkveehouderij Smeets. Op de foto ziet u hoe dierenarts J. Wolswinkel de leerlingen van groep 4 van basisschool Patricius vol enthousiasme vertelt over het reilen en zeilen in Dierenkliniek t Hoogveld.

Het MOP duurt nog tot en met 10 juni. Dus mocht u groepen leerlingen te voet of op de fiets tegenkomen, dan kan het zijn dat zij op weg zijn naar een MOP-ontmoeting.