FloraHolland


FloraHolland neemt defibrillator in gebruik

EELDE (9 juni 2005) - Op 9 juni 2005 heeft FloraHolland vestiging Eelde een automatische defibrillator (AED) in gebruik genomen. De defibrillator wordt gebruikt in het geval iemand in het gebouw een hartaanval of een hartstilstand krijgt. Het apparaat is bedoeld voor medewerkers in nood, maar ook voor bezoekers van de veiling.

Voor de vele honderden standhouders en bezoekers van de wekelijkse vlooienmarkt, die elke zaterdag in de gebouwen van de veiling plaatsvinden, is het apparaat indien nodig ook beschikbaar. De zestien bedrijfshulpverleners en de vijf EHBO'ers van de veiling hebben een speciale cursus gevolgd om het apparaat te kunnen bedienen.

Het apparaat analyseert, nadat elektroden zijn aangebracht, zelfstandig het hartritme en trekt zonodig de conclusie dat een elektronische schok nodig is om het hart weer in een normaal ritme te krijgen. De kans op overleven wordt met een defibrillator vele malen groter dan bij een 'normale' reanimatie. Van groot belang is dat binnen enkele minuten bij een hartstilstand het hart weer op gang gebracht wordt. Het apparaat mag alleen gebruikt worden door personen die hiervoor gecertificeerd zijn. Binnen FloraHolland vestiging Eelde zijn dat dus alleen de BHV'ers en de EHBO'ers.


---