PERSBERICHT - 2005-06-09

Air Berlin: 'beste low-cost carrier in Europa'

Air Berlin is de beste low cost airline van Europa. Dat blijkt uit een onafhankelijke enquête van het Londense adviesbureau Skytrax onder passagiers. Wereldwijd deden meer dan twaalf miljoen vakantie- en zakenreizigers uit 94 landen aan het opinieonderzoek mee. In de Europese rangorde nemen Vueling (Spanje) en Easyjet (Groot-Brittannië) de tweede en derde plaats in. Wereldwijd staat Air Berlin op de tweede plaats, achter JetBlue (USA) en voor Virgin Blue (Australië).

Volgens Spiegel Online beoordeelden de deelnemers de luchtvaartmaatschappijen zowel op de grond als in de lucht. Op de luchthaven werden het inchecken, het boarden, de omgang met vertragingen en de vriendelijkheid van het personeel bekeken. Tijdens de vlucht ging het om het gemak aan boord, de staat van het toestel en de service door het personeel. Voor een schoon vliegtuig, comfortabele stoelen en goed eten waren extra punten te verdienen.

Joachim Hunold, algemeen directeur van Air Berlin, zei hierover: Op nationaal niveau is Air Berlin meermaals als winnaar van tests uit de bus gekomen. Maar dat we bij de meest representatieve enquête die ooit op internationaal niveau gehouden is -en die ook nog door een Brits bedrijf is uitgevoerd- op de eerste plaats komen, is voor ons een enorm compliment. We blijven er alles aan doen om ons kwaliteitsniveau te handhaven.

Contact pers:
Claudia Löffler
Persafdeling Air Berlin
Tel.: + 49 (0)30 3434 1500
Fax: + 49 (0)30 3434 1509
Mail: abpresse@airberlin.com