Nederlandse Spoorwegen brief NS aan FNV en ProRail over de stakingsdreiging

Datum 9 juni 2005 Telefoon Onderwerp Oproep: Laat reizigers niet in de steek E-mail

Beste Anita, Tonnie,
Zoals jullie weten, maak ik mij grote zorgen over de stakingsdreiging bij railverkeersleiding en railinfrabeheer van ProRail. Een loonconflict bij ProRail dat wordt uitgevochten over de rug van de klanten van NS, Syntus, Noordned en Railion? Dat is buiten proportie en schaadt het recente herstel van vertrouwen in de spoorsector en haar medewerkers.

Ik weet dat ook jullie hiermee in je maag zitten, terwijl de tijd inmiddels begint te dringen. Van beide zijden wordt gebroed op constructieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het voorstel van ProRail tot de instelling van een onafhankelijke adviescommissie. Ook de vakbonden hebben aangegeven verder te willen praten. Een staking is immers geen oplossing.

Namens een miljoen dagelijkse treinreizigers wil ik daarom een dringend appèl op jullie doen om woorden nu in daden om te zetten. Ik reken op jullie.

Vriendelijke groet,

Aad Veenman
President-Directeur NS

Kopie aan Landelijke media

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

NS Directie

Postbus 2025, 3500 HA Utrecht, The Netherlands ProRail Hoofdgebouw IV t.a.v. Anita Arts Laan van Puntenburg 100 en Postbus 2025 FNV Bondgenoten 3500 HA Utrecht t.a.v. Tonnie Nijenhuis Nederland www.ns.nl


---- --