Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


09 juni 2005


Apeldoorn - Oudere dame opgelicht


Een onbekende man kwam woensdagmorgen bij een oudere bewoonster aan de Boerhaavestraat aan de deur. De man vertelde dat ze geld terug zou krijgen van het "Waarborg". Hij had hiervoor haar gironummer nodig en pincode nodig. De vrouw liep naar binnen om het pasje te pakken. De man liep mee en vroeg nadat hij de gegevens had om een glas water. Als de vrouw terugkomt met het glas water is de man er met haar pasje vandoor. Later op de dag bleek er een geldbedrag van haar rekening te zijn gepind.
Het gaat om een man van ongeveer 35 - 38 jaar oud, dik golvend zwart haar, normaal postuur, lengte ca. 1.80 - 1.85 m. Hij droeg een donkere broek en zwart zomerjack. Mogelijk dat iemand rond 10.30 uur de man in de Boerhaavestraat heeft gezien. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Apeldoorn - Schuur in brand


In een schuur bij een leegstaand pand aan de Koning Lodewijklaan is woensdagmiddag rond 16.05 uur brand ontstaan. Een buurtbewoonster zag rook en ontdekte de brand in de schuur. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen reeds uit het dak. De schuur brandde gedeeltelijk uit. Door de brand is er asbest vrij gekomen. De gemeente Apeldoorn heeft hiervoor maatregelen getroffen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De schuur zal worden gesloopt.


Apeldoorn - Gewond na val


Een 76 jarige inwoner uit Apeldoorn raakte woensdagmiddag gewond. De man was rond 16.55 uur op het fietspad aan de laan van Osseveld met zijn fiets gevallen. De man had een flinke hoofdwond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --