Politie Gelderland-Midden

Otterlo/Ede, gewonden bij botsingen

Publicatiedatum: 09-06-2005

Een 17-jarige snorfietser uit Otterlo is gewond geraakt (waarschijnlijk gebroken enkel) bij een botsing die woensdagmorgen plaatsvond in zijn woonplaats. Het letsel liep hij op de kruising Apeldoornseweg/Mosselsepad op.
Over de Mosselseweg reed een 56-jariige automobilist uit Wekerom. Deze persoon zou op het genoemde kruispunt geen voorrang hebben verleend aan de voor hem van rechts komende snorfietser. De snorfietser is voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei.

In Ede raakte een 13-jarige fietsster uit die plaats gewond bij een botsing met een 14-jarige plaatsgenote, die eveneens fietste. Het 14-jarige meisje reed over het fietspad langs de Edeseweg. Enkele meters achter haar fietste de 13-jarige Edese. Op een gegeven moment remde de 14-jarige af, wat mogelijk niet werd gezien door de andere fietsster. Het gevolg is dat de twee met elkaar in botsing kwamen, waarbij de achterligster gewond raakte (pijn aan het hoofd en de ribben). Zij is voor medische controle vervoerd naar de Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---