Gemeente Westerveld

9-6-2005
Opbrengst Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Dit jaar is de Anjercollecte gehouden in de week van 30 mei tot 4 juni. Slechts vijf verenigingen hadden zich hiervoor aangemeld, namelijk de muziekverenigingen Concordia & Excelsior en Advendo, toneelvereniging Nut en Genoegen en de koren Allegria en de Liesterkrallen. Er is gecollecteerd in Vledder, Nijensleek, Wapse, Diever en Havelte.

Hoewel er maar zo weinig verenigingen deelnamen heeft de collecte toch een totaalbedrag van ⬠2.996,80 opgeleverd en dat is bijna ⬠600,- meer dan vorig jaar. Prima gedaan dus! Van de opbrengst mogen de verenigingen 1/3 deel houden, het overige deel wordt provinciebreed ingezet voor allerlei subsidies.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe verstrekt jaarlijks vele subsidies aan allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Drenthe. Zo heeft het Cultuurfonds het vorig jaar in onze provincie een paar honderd kleine en grote projecten ondersteund. Ook verschillende projecten in onze gemeente. In totaal was daarmee â provinciaal gezien â een bedrag gemoeid van circa ⬠300.000,-. Al dit geld is beschikbaar mede dankzij de opbrengst van de jaarlijkse collecte, de zogenaamde Anjeractie