Dienstenbond CNV

Aan de werknemers bij Em-Té supermarkten
09-06-2005

Alweer enkele maanden geleden heeft Em-Té zijn 17e filiaal geopend in Middelburg. Aan het begin van 2004 waren dat nog maar 12 filialen. Hiermee is Em-Té de snelst groeiende supermarkt.

Namens de CNV Dienstenbond kom ik graag kennis maken met u als medewerker.

Weet u als medewerker wat uw rechten zijn? Weet u hoe het staat met de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf, de CAO waar ook u onder valt?

Mogelijk heeft u de afgelopen weken een collega van mij bij u op de werkvloer gezien in het kader van de onlangs gehouden grootscheepse supermarktactie. Dit omdat er inmiddels al bijna 1½ jaar gepraat wordt door vakbonden met de werkgevers, maar er nog steeds geen nieuwe CAO voor u is.

U verdient het zeker wel om een salarisverhoging te krijgen, immers dezelfde klus moet in de winkel met minder personeel worden gedaan. Dat zal bij Em-Té niet anders zijn. Vanaf april 2003 heeft u deze verhoging al niet meer ontvangen, terwijl ook voor u alles wel fors duurder is geworden.

Wij als vakbonden doen heel hard ons best om wel een salarisverhoging af te spreken, maar kunnen uw steun hierbij goed gebruiken. Hoe meer leden, des te sterkere vuist wij richting de werkgevers in levensmiddelenland kunnen maken.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze info, dan kunt u contact met mij opnemen. U kunt mij bereiken via 040-2116674 of k.baelemans@cnvdibo.nl