Dienstenbond CNV

Arcadis breekt CAO-overleg af! Reden?
09-06-2005

Op 6 juni 2005 om 19.20u (we waren net om 16.30u begonnen met de laatste CAO overlegronde) heeft de directie van Arcadis het CAO-overleg abrupt beëindigd. Zonder opgaaf van redenen!

Nadat de vakorganisaties bij aanvang van de vergadering eerst een korte samenvatting hadden gegeven van de reacties van hun leden op het laatste CAO-overleg van 29 april jl., gingen de gesprekken over de nieuwe CAO van start.

Arcadis vroeg ons of wij een CAO zouden willen overeenkomen waarbij het hele (vroeg-) pensioenhoofdstuk zou worden verschoven naar het najaar van 2005. Dus inclusief de toekomst van de 58+-regeling en de seniorendagen-regeling. Nadat wij de hierbij behorende argumenten van Arcadis hadden vernomen en na een korte schorsing van het overleg, hebben wij hiermee ingestemd.

Ook hebben wij ingestemd met andere punten zoals de looptijd van de nieuwe CAO van 1 jaar en een loonsverhoging van 1,25% per 1 april 2005 (Arcadis wilde dit per 1 juli). We hebben ingestemd met de voorstellen van Arcadis inzake het loslaten van de vaste koppeling tussen beoordelen en belonen. We zijn het eens over de uitkeringen cq. inkomensniveaus bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het voorstel om de functieschalen K en L buiten de CAO te plaatsen was reeds door de directie ingetrokken.

Waar de vakorganisaties niet mee instemmen is de verlaging van het aantal vakantiedagen en het afschaffen van 5 mei als vrije dag.

Vervolgens verklaarde de directie zonder opgave van redenen het overleg als beëindigd. "In de loop van deze week kunt u een formele reactie verwachten", aldus de heer Slingerland.

CNV Dienstenbond en de andere vakorganisaties zijn compleet verrast door deze reactie, te meer daar wij dachten dat een principe-akkoord in zicht is.

Rest ons niets dan nog maar even te wachten op de formele reactie van Arcadis.

CNV Dienstenbond gaat digitaal
Er breken spannende tijden aan. Om u snel en efficiënt van informatie te voorzien, wil ik een digitale nieuwsservice starten. U kunt zich hiervoor per mail aanmelden door uw mailadres aan mij door te geven onder vermelding van uw naam, woonplaats en werkgever. Dan ontvangt u voortaan de nieuwsbrieven in eerste instantie digitaal.

Vragen?
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl