Dienstenbond CNV

Reorganisatie HBK Tijl kost ±69 arbeidsplaatsen de kop 09-06-2005

Onlangs zijn wij, CNV Media en FNV-Kiem, over de voorgenomen reorganisatie bij uw ondernemingen HBK en Tijl Offset geïnformeerd. Uw werkgever meent dat HBK en Tijl substantieel beter moeten presteren om te kunnen overleven. Beide bedrijven dienen beter in te spelen op nieuwe behoeften en mogelijkheden op de markt, maar ook tijdig anticiperen op bedreigingen, aldus uw werkgever. Dit zal tot gevolge hebben dat 69 arbeidsplaatsen bij beide ondernemingen zullen verdwijnen.

Zoals gebruikelijk is een adviesaanvraag omrent de voorgenomen reorganisatie (herstructurering) bij de ondernemingsraden van HBK en Tijl Offset (OR-en) neergelegd. De OR-en gaan in de komende tijd zich buigen om bewuste reorganisatie nauwkeurig door te nemen c.q. (eventueel met behulp van deskundigen) te beoordelen. Uiteindelijk dienen de OR-en hierover een advies te geven. Zolang geen positief advies van de OR-en ten grondslag ligt, mag uw directie op geen enkele wijze uitvoering geven aan (een deel van) de voorgenomen reorganisatie. Bij een negatief advies van de OR is de zaak wat gecompliceerder.

Uw werkgever heeft meerdere malen bevestigd dat het huidige sociaal plan van toepassing is op bewuste reorganisatie. Verder overleggen CNV Media en FNV-Kiem met de OR-en en uw werkgever hierover regelmatig. Voor ons staat vast dat de werknemer niet de dupe van zon reorganisatie mag worden. Wij houden u op de hoogte.

Uiteraard kunt u als lid op ons blijven rekenen om uw collectieve en individuele belangen te behartigen. De CNV Media blijft voor u klaar staan met juridisch advies en ondersteuning in arbeidszaken en sociale verzekeringskwesties. Ook indien u onverhoopt getroffen wordt door de huidige aangekondigde reorganisatie staan onze juristen voor u klaar om u gedurende het traject te begeleiden.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden.

Wij staan u graag te woord.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer 010 265 11 11 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl