Dienstenbond CNV

CAO-overleg bij zorgverzekeraars terug bij af.
09-06-2005

Terug bij af. Dat is niet niks maar wel de voorlopige conclusie na zeer intensief CAO-overleg van de laatste weken. Niet alleen heeft er formeel overleg plaatsgevonden op 27 mei en 3 juni. Maar ter voorbereiding op dit formele overleg heeft er veel afstemming plaatsgevonden. Partijen wilden voor de zomer een nieuwe CAO bij Zorgverzekeraars presenteren.

Op verschillende data heeft overleg plaatsgevonden waar de belangrijkste dossiers aan de orde zijn gekomen. Hoe dit traject verlopen is, en wat hiervan globaal de uitkomsten zijn, treft u in de bijlage aan.

Conclusie CNV Dienstenbond
Over bijna alle dossiers was een afspraak te maken. Echter bij elke creatieve oplossing moest een loonontwikkeling worden afgesproken. Toen werd duidelijk dat de werkgevers geen salarisverhoging konden bieden die boven de 1% structureel uitkomt. Meer loon is alleen mogelijk als we op andere dossiers concretere afspraken zouden maken. Als die afspraak zou leiden tot een besparing op dat budget was het mogelijk meer loonsverhoging te geven. Kortom er is alleen maar een CAO mogelijk als we over alle dossiers overeenstemming hebben waarbij loon een resultante is van alle afspraken.

Ledenvergaderingen
Omdat het te ver voert om alle facetten van het overleg te beschrijven wil ik u graag uitnodigen voor twee ledenvergaderingen:

Datum : 20 juni 2005
Tijd : 19.00 uur
Locatie : Restaurant Engels, Stationsplein 45, Rotterdam Zaal ; Societeit-zaal, 2e etage

En

Datum : 21 juni 2005
Tijd : 19.00 uur
Locatie : De Nieuwe Buitensocieteit, Stationsplein 1, Zwolle

Op deze vergaderingen wil ik met de leden bespreken hoe we verder gaan. Nu komt het erop aan. Dus ik roep u dringend op om naar de ledenvergaderingen te komen en mee te praten over uw CAO. Het gaat over belangrijke zaken waarvan u de effecten op korte termijn zult gaan ondervinden.

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van deze info kunt u contact opnemen met de heer E. Langeweg, 23-5651052 of e.langeweg@cnvdibo.nl