Ingezonden persbericht


Toernooisong aan te vragen op muziekzender The Box

De toernooisong van het FIFA WK voetbal tot 20, "Het mag weer" van Cool!, gaat vandaag in première op muziekzender The Box. Kijkers naar The Box kunnen het nummer van de Apeldoornse rapper Toprak en zijn collega's Michael en Dennis telefonisch en per SMS aanvragen. De code van "Het Mag Weer" is 641. Op The Box worden de clips van de meest aangevraagde hits vertoond.

''Het mag weer" is op verzoek van de Stichting NeXXt 2005 gemaakt en verwijst naar de sfeer die treffend is voor een groot voetbalevenement in Nederland. In nationale kleuren uitgedoste voetbalsupporters, versierde binnensteden en allerlei andere kleurrijke uitwassen worden dan volstrekt "gewoon" gevonden.

De swingende rap werd op 29 mei en 4 juni al live in Kuip gezongen voorafgaand aan respectievelijk de finale van het Amstel Cup-toernooi en de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Roemenië. Tijdens het FIFA WK voetbal tot 20 zal COOL! het nummer tenminste één keer in elk van de zes stadions (Doetinchem, Emmen, Enschede, Kerkrade, Tilburg en Utrecht) ten gehore brengen. Een deel van de opbrengst van de rap gaat naar SOS Kinderdorpen, de goede doelenpartner van NeXXt 2005.

Rapper Toprak had eerder dit jaar een hit met "Tot Hier en Niet Verder". Dat nummer vertelde over de gespannen verhoudingen in de Nederlandse samenleving na de moord op Theo van Gogh. Met deze rap verwierf Toprak, die een Turkse achtergrond heeft, landelijke bekendheid.

Met vriendelijke groeten

Local Organising Committee

FIFA World Youth Championship Netherlands 2005

Rob de Leede

Manager communication NeXXt 2005

tel + 31 343 492078

Fax + 31 343 492080

Mob 31 6 53421666

PO Box 515

3700 AM Zeist

The Netherlands