Politie Amsterdam-Amstelland

Bende bejaardenoplichters gearresteerd
9-6-2005. De Amsterdamse recherche heeft met de arrestatie van drie veelplegers uit West een bende bejaardenoplichters opgerold. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij ruim 160 misdrijven.

Inmiddels zijn er 40 zaken daadwerkelijk aan het trio gelinkt. De oplichters hadden het met name gemunt op 65-plussers en gaven zich steevast uit als medewerker van een gerenommeerd bedrijf (NUON, Postbank etc).
7-6-2005. Op vrijdag 3 juni troffen rechercheurs in Amsterdam-West een grote hoeveelheid drugs en wapens aan. Een 43-jarige man werd gearresteerd. De man, die veelvuldig omgang heeft met beroepscriminelen werd in een woning aangehouden. Stekende amokmaker gepakt: getuigen gezocht
9-6-2005. Woensdagavond rond tien uur arresteerde de politie een 50-jarige man die op straat iemand probeerde neer te steken. De verdachte, die ook politieagenten bedreigde, is ingesloten.

Twee surveillerende agenten in burger zagen op de Baarsjesweg getuige dat een Turkse man voor het internetcafé werd bedreigd met een groot mes. De agressor riep verwensingen naar de man en probeerde hem te steken. Vervolgens liep de amokmaker weg richting de Bartholomeus Diazstraat waar hij voor een cafe zijn fiets pakte.

Hoewel de agenten hem probeerde te bewegen zijn wapen neer te leggen, zag hij kans de horecagelegenheid in te vluchten. Uiteindelijk kon hij in het pand na gebruik van pepperspray onder controle worden gebracht.

De recherche van wijkteam Surinameplein vraagt getuigen van het voorval contact op te nemen: 0900-8844.