Nederlandse Politiebond


Geen woorden maar daden!

Gepubliceerd: donderdag 09 juni 2005.

foto: Jan Willem van de Pol

De start van de politieacties in Goes, geor- ganiseerd door ACP, NPB en VMHP, was een groot succes. Onmiddellijk wordt daar door verschillende partijen op gereageerd, zoals bijvoorbeeld door de ANPV in een zogehe- ten 'Nieuwsflits'.

In dit bericht verwijt de ANPV de andere politiebonden dat hun vakcentrales (FNV, CNV en MHP) regelingen maken die de politiesector hard treffen. De vakcentrales hebben echter een maatschappelijke verantwoordelijkheid: zij komen op voor de rechten van alle Nederlanders. Daar zijn wij als politiebonden solidair mee, maar maken wel eigen keuzes. Met andere woorden: stel dat de politie alleen voor eigen winst zou kiezen en dat de bouw dat ook doet en de bakkers en... Dan wint alleen de sterkste. En dan zijn wij als sector met 50.000 werknemers nergens!

De ANPV verstrekt in haar boodschap ook nog eens onjuiste informatie. Zo is zij niet de enige politiebond die het sociaal akkoord heeft verworpen. Daarnaast is de ANPV op haar beurt aangesloten bij het Ambtenarencentrum, ook een vakcentrale als FNV, CNV en MHP. Het Ambtenarencentrum steunt het sociaal akkoord ook. Dat 'vergeet' de ANPV in haar eigen stuk te melden. Je bent niet eerlijk bezig naar je eigen leden wanneer je dit opeens 'vergeet' en een wig probeert te drijven in het actiefront. Juist nu moeten wij schouder aan schouder staan in onze strijd tegen Remkes.

Tot slot: wel een grote mond hebben, maar als het op actievoeren aankomt niet thuis te geven, is laf. De afgelopen weken hebben veel ANPV-leden dat ook doorgekregen. Zij stappen nu over naar de vakbonden die na de woorden ook tot daden durven over te gaan. Het aantal leden dat het lidmaatschap van de ANPV opzegt en voor de ACP, NPB of VMHP kiest is wat dat betreft veelzeggend. De ANPV laat (de leden van) de andere vakbonden nu de kolen uit het vuur halen. Wij steken samen met onze leden de nek uit in de strijd tegen deze minister. Zij steken hun geld liever in het zaaien van verdeeld- heid. Jammer.

Verder willen we daar geen woorden aan vuil maken. ACP, NPB en VMHP zijn namelijk druk bezig met de voorbereiding van de 'Blauwe Belegering'.
Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 09 06 2005 NPB