Gemeente Baarn

Depodogs Thorbeckelaan moeten stankoverlast verminderen

Vanaf maandag 30 mei kunnen hondenbezitters gebruik maken van twee DepoDogs aan deThorbeckelaan. De DepoDog, een groene afvalbak met daarop de afbeelding van een hond, is speciaal voor het deponeren van hondenpoep. Wethouder Glastra van Loon luidde afgelopen zaterdag, tijdens de Zomerschoonactie in de Pekingtuin, de DepoDog officieel in en demonstreerde hoe de afvalbak werkt. De gemeente Baarn hoopt hiermee de (stank)overlast door hondenpoep aan de Thorbeckelaan drastisch te verminderen.

DepoDog op proef

De officiële uitlaatplaats aan de Thorbeckelaan is erg populair. Dit veroorzaakt, met name bij warm weer, de nodige stankoverlast bij de bewoners van de Thorbeckelaan. In overleg met de bewonerscommissie van de Staatsliedenbuurt is besloten twee Depodogs op proef te plaatsen. Als de proef een succes is, kunnen er mogelijk meer DepoDogs in de gemeente geplaatst gaan worden. Het gebruik van de DepoDog is zeer eenvoudig; men kan aan de zijkant van de bak een zakje trekken en hiermee de hondenpoep oprapen. Dit zakje kan men in de DepoDog deponeren. De DepoDog wordt wekelijks geleegd.

Alle hondenbezitters opgelet: laat de straat weer schoon achter!

Op veel plaatsen in Baarn heeft men, vooral 's zomers, te maken met stankoverlast door hondenpoep. Daarom zijn alle hondenbezitters in Baarn onlangs geïnformeerd over de hondenuitlaatterreinen in Baarn. Deze terreinen worden regelmatig schoongehouden. De hondenbezitters werden tevens geattendeerd op hun plicht de uitwerpselen van hun hond buiten deze terreinen op te ruimen. Tijdens een speciale actie in de Pekingtuin, afgelopen zaterdag, gaf wethouder Glastra van Loon aan dat het belangrijk is de hond de behoefte te laten doen op plaatsen waar dat mag of het anders op te ruimen. In de dierenwinkels zijn diverse opruimmiddelen hiervoor te verkrijgen.