Gemeente Baarn

Hartelijk welkom voor nieuwe Baarnaars

Ruim vijftig nieuwe Baarnaars werden van harte welkom geheten tijdens de welkomstavond op maandag 23 mei jongstleden. Alle Baarnaars die in de periode van 15 oktober 2004 tot en met 15 april 2005 in Baarn zijn komen wonen, waren voor deze avond uitgenodigd. Eerste loco-burgemeester de heer Lieberwerth mocht hen in de centrale hal van het gemeentehuis persoonlijk welkom heten.

Programma

Op het programma stonden een diapresentatie over Baarn en een rondleiding in het gemeentehuis. Ook konden de deelnemers onder het genot van een drankje praten met Baarnse raadsleden, wethouders en andere nieuwe inwoners. Vragen die men aan het gemeentebestuur stelde, gingen over heel uiteenlopende onderwerpen. Men wilde bijvoorbeeld weten wat de gemeente doet aan de geluidsoverlast van het verkeer op de A1, waarom Baarn een dorp is terwijl het ooit stadsrechten heeft gekregen, of het aantal inwoners in Baarn de komende jaren zal groeien en of in ons dorp glasvezelkabels komen te liggen.

De gemeente organiseerde de welkomstavond voor de vijftiende keer. De gemeente Baarn wil met de welkomstavond nieuwe inwoners helpen hun weg binnen de gemeente snel te vinden. De gemeente hoopt bovendien op deze manier de drempel naar het gemeentehuis te verlagen en de communicatie met inwoners te versterken. De volgende welkomstavond zal plaatsvinden op 28 november 2005.