Politie Zeeland


---


O-3204-2005 Bedrijfsinbraak

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijfspand op het Hollandiaplein in Goes.
De toegang werd geforceerd en uit het gebouw werden twee laptops met onbekende waarde weggenomen.


O-3205-2005 Mishandeling in Nieuwerkerk


Op het Koningin Maudplein in Nieuwerkerk werd woensdag omstreeks 16.20 uur een vrouw (leeftijd onbekend) uit de gemeente Schouwen-Duiveland door een haar onbekende man mishandeld.


Aan de mishandeling was een woordenwisseling vooraf gegaan over een speelgoedje van haar kind wat door de man was afgepakt. De onbekende man duwde de vrouw, waarbij een een grote schop in handen had. Zij werd enkele meters weggeduwd en kreeg daarbij een stuk van de schop in haar gezicht, waarbij ze gewond raakte aan haar mond en zich onder behandeling moest stellen bij de HAP. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.


O-3206-2005 Scholieren aangehouden


In de afgelopen tijd vonden in de omgeving van het Spoorpad en de de Kuiterswegeling bij Kapelle ongeregeldheden plaats tussen enkele groepen scholieren.


Hierbij werd van weerszijden geslagen en geschopt en werden fietsen omgetrapt. Door verschillende personen werd hiervan aangifte gedaan en vandaag werd door de politie een onopvallende controle gehouden. Aan de hand van eerdere getuigenverklaringen en gegeven signalementen werden daarbij op de Kuiterswegeling drie jongeren van 14 en 15 jaar uit de gemeente Reimerswaal aangehouden. Tijdens deze controle werd een 16-jarige jongen uit Kapelle op heterdaad betrapt op het mishandelen van een 15-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal. Hij sloeg hem en trapte tegen zijn fiets. Ook deze 16-jarige werd aangehouden. Verder onderzoek door de politie volgt en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


O-3207-2005 Mishandeling

Donderdag tussen 02.00 en 02.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Heinkenszand in de Sint Jacobsstraat in Goes door de metgezel van een bekende geduwd, waardoor hij tegen een muur aanviel.
Hij zag een, vrouwelijke, bekende lopen en riep haar. Toen hij naar haar toeliep kreeg hij van haar metgezel een duw en kwam tegen een muur. Hij liep dikke elleboog en een hoofdwond op, die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De 16-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Z-3208-2005 Portemonnee uit driewieler gestolen.
Donderdag tussen 11.00 en 11.45 uur werd in de Donze Visserstraat in Terneuzen uit de tas van een zgn. driewieler een portemonnee gestolen.
De eigenares, een 66-jarige Terneuzense vrouw had de driewieler, met daaraan een tas met de portemonnee erin, voor de woning gezet. In een onbewaakt ogenblik werd de portemonnee met daarin persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's weggenomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland