Gemeente Bussum

Afvoeren in beslag genomen fietsen

De nieuwe fietsenstallingen op en rond het station Naarden-Bussum zijn in november 2004 geopend. Omdat er nu voldoende fietsenrekken zijn, is vanaf 14 december 2004 een actie begonnen om het stationsplein te schonen van (brom)fietsen die aan straatmeubilair zijn bevestigd. Fietsen die tot 18 maart zijn verwijderd, worden op maandag 20 juni a.s. definitief afgevoerd.

De actie is uitgebreid aangekondigd, zodat een ieder de kans kreeg zijn of haar fiets te verwijderen, dan wel in de rekken te plaatsen. Waar mogelijk zijn verkeerd gestalde fietsen verplaatst naar de rekken, waar dit niet mogelijk bleek, zijn de fietsen afgevoerd naar de gemeentewerf. Op de gemeentewerf staan nu in totaal nog 20 fietsen, die na de wettelijke termijn van 13 weken definitief worden afgevoerd.

Indien u het vermoeden heeft dat één van deze fietsen uw eigendom is, kunt u tot en met 17 juni a.s. contact opnemen met de afdeling Wijkbeheer, op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Om uw fiets terug te krijgen, dient u te bewijzen dat de fiets uw eigendom is.

Ook fietsen die na 18 maart zijn verwijderd, kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerf op de Huizerweg. Het gaat nadrukkelijk om fietsen die maar met één slot vaststonden. Fietsen die na het doorknippen van de ketting, waarmee de fiets aan het straatmeubilair was bevestigd, nog gewoon op slot stonden, zijn verplaatst naar de rekken. De kans op diefstal is bij de laatste groep fietsen minder groot.

Voor inlichtingen over het afhaaladres en voor andere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Wijkbeheer, tel. (035) 692 88 98.