Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers
Datum: 8 juni 2005
Betreft: goedkeuring wijziging gemeenschappelijke regeling WOT

GEDEPUTEERDE STATEN KEUREN WIJZIGING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING WOT GOED.

De raden van Dinkelland, Oldenzaal en Losser hebben de gemeenschappelijke regeling WOT gewijzigd. De systematiek van de verdeling van het exploitatieresultaat is gewijzigd. Nu deze wijziging is goedgekeurd treedt het bonus-malussysteem op de beoogde datum 1 juli a.s. in werking.

Toelichting:

In de huidige systematiek wordt het exploitatieresultaat uitsluitend verdeeld op basis van het aantal SW-medewerkers per betrokken gemeente. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de prestaties van de verschillende divisies van TopCraft BV. Bovendien wordt daarbij de door de deelnemende gemeenten ingebrachte omzet niet betrokken. De gemeenteraden binnen de gemeenschappelijke regeling WOT achtten de huidige verdeelsystematiek dan ook niet rechtvaardig en verstandig. Beraad heeft plaatsgevonden over een meer juiste verdeling van het exploitatieresultaat.

De gewijzigde verdeelsystematiek verdeelt het bedrijfsresultaat van de verschillende divisies van TopCraft BV op basis van het aantal SW-medewerkers in de betreffende divisie naar gemeente van herkomst. De overheadkosten van niet-SW-medewerkers worden over de verschillende divisies verdeeld, waarbij de Netto Toegevoegde Waarde en het aantal SW-medewerkers als gelijke wegingsfactoren dienen. Het resultaat van deze verdeling wordt gecorrigeerd door middel van een bonus-malussysteem. In deze systematiek wordt een gewenste door de deelnemende gemeenten ingebrachte omzet per SW-medewerker als uitgangspunt genomen voor een bonus of een malus. Deze gewenste omzet is gesteld op E 4.000 per SW-medewerker. Indien gemiddeld meer dan E 4.000 per SW-medewerker aan omzet wordt ingebracht, levert dit een bonus op. Een lagere inbreng levert vanzelfsprekend een malus op. Het bonus/maluspercentage is gesteld op 50% van het verschil tussen het ingebrachte omzet en de gewenste omzet.

Dit bonus/malussysteem beoogt de deelnemende gemeenten te stimuleren om werk in te brengen bij TopCraft BV. Overigens wordt het door het algemeen bestuur redelijk geacht om de bijdrage in het exploitatieresultaat van de gemeenten welke niet deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling, maar slechts SW-medewerkers inbrengen, te fixeren op E 1.500 per SW-medewerker. De hier genoemde bedragen zullen jaarlijks per 1 januari worden aangepast aan de hand van het consumentenprijsindexcijfer voor alle huishoudens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: burgemeester Mr. F.P.M. Willeme, tel. 0541 - 854108 Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330

---- --