Politie Limburg-Zuid

Persberichten donderdag 9 juni 2005

Geleen, 78-jarige vrouw op brute wijze van auto beroofd

Een 77-jarige vrouw uit Roermond is donderdag kort na middernacht (00.12 uur) op de Rijksweg in het centrum van Geleen door een nog onbekende man op een brute manier van haar auto beroofd.

De vrouw was in Geleen op familiebezoek geweest en was voornemens om via de Rijksweg naar Sittard te rijden. Ze moest stoppen voor een verkeerslicht in het centrum van Geleen. Toen ze stilstond werd het portier van haar auto opengetrokken door een onbekende man. Deze schreeuwde haar toe dat ze uit de auto moest komen. De hevig geschrokken vrouw klampte zich aan het stuur vast en begon te schreeuwen. Ze had de autogordel om. Deze werd door de man losgemaakt. Vervolgens werd de vrouw beetgepakt aan haar schouder en aan de haren en met grof geweld uit de auto getrokken en tegen het wegdek gegooid. Daarbij liep ze diverse kneuzingen en schaafwonden op. De overvaller stapte vervolgens in de auto en reed daarmee hard weg. Het betreft een personenauto van het merk Hyundai, type Atos, grijs van kleur met het kenteken 58-LB-HJ.

De bejaarde vrouw werd door buurtbewoners die op het geschreeuw afkwamen, geholpen. Zij belden ook de politie.

Het slachtoffer omschrijft de dader als een man in de leeftijd van 30 tot 35 jaar oud met bruin krullend haar. De man droeg een bruin lederen jas.

Ten tijde van het gebeuren passeerde een personenauto, vermoedelijk een donkerblauwe Peugeot 205 met vrij veel deuken, de plek des onheils. Vermoedelijk hebben de inzittenden van deze auto iets gezien en zijn ze getuige geweest van deze overval. De politie is op zoek naar deze getuigen.

Geleen, inbreker aangehouden

De politie heeft woensdagavond omstreeks 22.15 uur op de Industrieweg een 39-jarige inwoner van Geleen aangehouden omdat deze kort tevoren op de Borrekuilstraat had geprobeerd om in te breken in een loods. Een getuige had gezien dat de man hierbij een breekijzer gebruikte. De getuige belde meteen de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte op de Borrekuilstraat worden aangehouden. Hij had het breekijzer toen nog bij zich. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Sittard, ramkraak mislukt

Onbekenden hebben tevergeefs geprobeerd om de deur van de Skishop aan de Haspelsestraat te rammen. Daarbij werd een personenauto gebruikt. Een gedeelte van het linker achterlicht van vermoedelijk een Toyota Starlett (oud model) bleef in de deur achter. De schade voor het bedrijf bleef beperkt tot een gebroken ruit van isolatieglas en een deuk in de deurpost. Er werd niets gestolen.

A76 thv Spaubeek, baksteen tegen autoruit

Een 33-jarige man uit Kerkrade kreeg woensdagmiddag de schrik van zijn leven toen hij over de autoweg A76 ter hoogte van Spaubeek reed. Vanachter de ter plaatse gelegen geluidswal werd een baksteen op zijn auto gegooid. Daardoor schrok hij en kostte het hem de grootste moeite om zijn auto in bedwang te houden en andere weggebruikers niet te raken. De auto liep behoorlijke schade op. De politie heeft een aangifte opgenomen van poging tot doodslag en stelt een nader onderzoek in.

Gulpen, vrouw aangereden door autobus.

Een 64-jarige vrouw uit Gulpen is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een autobus. Zij brak daarbij een been.

De vrouw fietste over de Rijksweg en wilde ter hoogte van de Burgemeester Teheuxweg de weg oversteken. Vrijwel tegelijkertijd vertrok een bus vanaf de daar gelegen bushalte. Hierbij lette de buschauffeur (47) op alles, behalve op de vrouw die overstak.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. Daar werd ze meteen geopereerd.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl