Ingezonden persbericht


Intel introduceert nieuwe, op standaarden gebaseerde telecomproducten

Kontich, 9 juni 2005 - Intel Corporation introduceert de tweede-generatie AdvancedTCA-producten (Advanced Telecom Computing Architecture). Het bedrijf zet daarmee zijn inspanningen voort om de ontwikkeling van op standaarden gebaseerde telecomapparatuur te vereenvoudigen. Het nieuwe productaanbod omvat drie blades en gerelateerde technologieën die telecomfabrikanten en -service providers in staat stellen om flexibele en schaalbare IP Multimedia Subsystem-apparatuur en -services (IMS) te ontwikkelen.

AdvancedTCA is een serie standaardspecificaties voor carrier grade-communicatieapparatuur. Deze specificaties omvatten de nieuwste trends op het vlak van technologie voor high-speed-verbindingen, nieuwe-generatie processoren, verhoogde betrouwbaarheid en verbeterde beheer- en servicemogelijkheden. De IMS-architectuur ligt ten grondslag aan een set bedrijfsapparatuur die ontwikkeld is op modulaire communicatieplatforms, zoals AdvancedTCA. IMS maakt het mogelijk communicatie- en mediaservices onafhankelijk van het netwerk te beheren. Hierdoor kunnen service providers eenvoudig services toevoegen aan, of verwijderen van zowel vaste als mobiele netwerken.

Met een ruime keuze aan op standaarden gebaseerde of modulaire apparatuur van verschillende leveranciers kunnen serviceproviders bij de inzet van IMS-apparatuur terugvallen op één standaard-platform-framework waarop verschillende applicaties kunnen draaien. Zo kan een service provider, zonder ingewikkelde wijzigingen door te voeren in het netwerk, tien verschillende services testen - van push-to-talk tot en met netwerkgebaseerde games - om vervolgens de meest succesvolle service verder te ontwikkelen.

"Intel streeft ernaar de telecomsector te ondersteunen in de overgang van dure, op maat gemaakte systemen naar flexibele, op standaarden gebaseerde platforms", zegt Doug Davis, Vice-President en General Manager van de Digital Enterprise Group van Intel. "Om dit te bereiken, bieden we nieuwe producten die geoptimaliseerd zijn voor IMS. Bovendien stimuleren we interoperabiliteit in de markt via de AdvancedTCA-ontwerprichtlijnen van onze Intel Communications Alliance."

Het nieuwe productaanbod van Intel omvat drie AdvancedTCA blades, die in een chassis of 'shelf' te plaatsen zijn. Met deze producten beschikken fabrikanten van telecommunicatieapparatuur en service providers over op standaarden gebaseerde bouwblokken met de vereiste prestaties, beveiliging en beheermogelijkheden voor IMS-platforms. De Intel NetStructure® MPCBL0010 Single Board Computer, de Intel NetStructure® IXB28504xGbEFS Secure Packet Processing Blade en de Intel NetStructure® MPCMM0002 Chassis Management Module zijn ontwikkeld voor IMS-applicaties, maar zijn ook in te zetten in andere netwerkonderdelen zoals het beheer van vaste en draadloze netwerken.

Intel maakt tevens de technische gegevens bekend van een 'single board computer' met een dual 64-bits Intel® Xeon(tm)-processor met snelheden van 2,8 GHz. Testversies van deze processor zijn vanaf juli 2005 beschikbaar.

Intel zet de samenwerking met bijna 200 leveranciers van telecomapparatuur en service providers voort binnen de Intel Communications Alliance om te garanderen dat producten en ontwikkelactiviteiten voldoen aan de behoefte van producenten en service providers, en dat deze producten te integreren zijn in veelzijdige IMS-oplossingen.

De Intel NetStructure MPCBL0010 Single Board Computer is per juli 2005 verkrijgbaar voor de adviesprijs van $2.950,-, de Intel NetStructure IXB28504xGbEFS Secure Packet Processing Blade per september 2005 voor de adviesprijs van $12.299,- en de Intel NetStructure MPCMM0002 Chassis Management Module per direct voor de adviesprijs van $995,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met erkende Intel-distributeurs.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.