Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 9 juni

Alkmaar 09-06-2005 - 15.00 uur

Bromfietscontrole

Zijdewind, donderdag 9 juni 2005.

Uit onderzoek onder de bevolking in onze regio is gebleken dat overlast veroorzaakt door bromfietsers tot de top drie van ergernissen op straat moet worden gerekend. Mede daarom controleert de politie op gezette tijden en op diverse plaatsen het bromfietsverkeer.

Gistermiddag is er een controle gehouden op de Havenstraat. 9 bromfietsen werden getest op de rollenbank. 6 daarvan bleken een te groot vermogen te hebben. Een 33-jarige man uit Schagen die het niet eens was met het feit dat hij een boete kreeg, hield zijn mond en wilde aanvankelijk niet zeggen wie hij was. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Daar gaf hij zijn gegevens wel op. Hij kon geen verzekeringsbewijs tonen en daarom werd bij zijn heenzending zijn bromfiets achtergehouden.

Scholieren plegen winkeldiefstal

Hoorn, woensdag 8 juni 2005.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een viertal meisjes een winkel aan de Gouw hadden verlaten waarbij het alarm was afgegaan. Ter plaatse bleek dat één van hen, een 16-jarig meisje uit Hoorn, haar tas had verloren. Toen zij terugkeerde om deze op te halen kon ze meteen worden aangehouden. Het meisje bleek in de betreffende winkel schoenen te hebben gestolen en in haar verloren tas werden ook gestolen spullen van drie andere zaken in Hoorn aangetroffen. Ze is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Auto tegen boom

Groet, woensdag 8 juni 2005.

Omstreeks 16.00 uur verloor een 19-jarige automobilist uit Groet door onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn personenauto op de Heereweg. Hij reed tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Hierbij liep hij een hersenschudding op en zijn auto raakte aan de voorkant flink beschadigd.

Gordelcontrole

Alkmaar, woensdag 8 juni 2005.

In de middag hebben zeven agenten op de Koelmalaan een uur lang automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de verplichte autogordel. Daarbij werden 19 overtredingen geconstateerd.

Vrouw gewond na aanrijding

Schagen, woensdag 8 juni 2005.

Omstreeks 17.50 uur vond er op de kruising Provincialeweg-Witte Paal een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 84-jarige automobilist uit Schagen kwam op de kruising afrijden over de Witte Paal en verleende geen vrije doorgang aan een voor hem van links komende 47-jarige automobiliste uit Winkel. Door de botsing, waarbij beide autos flinke schade opliepen, kreeg de vrouw pijn in haar nek en borstkas. Zij moest worden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Inbraak woning

Alkmaar, woensdag 8 juni 2005.

In de middaguren is er ingebroken in een woning aan de Bannewaard. De daders zijn binnengekomen na het openen van een bovenlicht. De woning is doorzocht en er zijn ondermeer sieraden weggenomen.

Agent in burger betrapt drankrijder

Alkmaar, donderdag 9 juni 2005.

Omstreeks 00.15 uur betrapte een agent uit de regio Kennemerland, in zijn vrije tijd, een 54-jarige drankrijder uit Alkmaar op de Aert Gelderlaan. De agent was de man vanaf de A9 blijven volgen omdat hij slingerend reed. De verdachte werd overgenomen door agenten uit Alkmaar en aan het bureau bleek dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 9 juni 2005.

Uit onderzoek onder de bevolking in onze regio is gebleken dat overlast veroorzaakt door bromfietsers tot de top drie van ergernissen op straat moet worden gerekend. Daarom controleert de politie op gezette tijden en op diverse plaatsen het bromfietsverkeer. Afgelopen dinsdag werd er tussen 07.30 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Herenweg nabij het tunneltje van de Nollenweg. Daarbij werden zon 60 bromfietsers gecontroleerd. 16 voertuigen bleken te zijn opgevoerd. Verder vielen er bekeuringen wegens het niet dragen van een valhelm, het niet verzekerd zijn en overschrijding van geluid. In totaal werden er 24 bonnen uitgeschreven.

Politie op zoek naar getuigen van ruzie in De Mare

Alkmaar, donderdag 9 juni 2005.

De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar de steekpartij in de Rekerhout afgelopen dinsdagavond omstreeks 21.00 uur en is op zoek naar getuigen. Het slachtoffer is met steekwonden in borst en schouder opgenomen in het MCA. Een aantal getuigen is inmiddels gehoord. Het rechercheteam heeft reden om aan te nemen dat een ruzie in de namiddag (omstreeks half 6) t.h.v. Albert Heijn in winkelcentrum De Mare een relatie heeft met het steekincident later op de avond. De ruzie ging tussen twee Marokkaanse mannen, een Marokkaanse vrouw en een Antilliaanse man.

De politie verzoekt ieder, die iets gezien heeft of meer weet van de ruzie in De Mare afgelopen dinsdagmiddag, zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Uitslag DNA-onderzoek verraadt inbreker

Den Helder, donderdag 9 juni 2005.

Een 29-jarige inbreker uit Den Helder die wegens eerdere bewijsbare zaken al was opgesloten in het huis van bewaring, is door de recherche gelicht en opnieuw gehoord.

Er was uit verklaringen extra bewijs tegen hem verzameld in een aantal zaken en er waren bovendien uitslagen van DNA-onderzoeken binnengekomen van het Forensisch Laboratorium. Vervolgens werd de verdachte met deze tegen hem openstaande zaken geconfronteerd en gehoord. Op basis van het nieuwe bewijsmateriaal bekende hij de meeste gevallen.

Het betrof hier 14 feiten welke zijn gepleegd in de periode mei 2000 tot maart 2005. Het gaat hierbij ondermeer om een inbraak in een sporthal (2000), inbraken in bedrijven in 2003 en 2005, inbraken in woningen aan de 1e Vroonstraat en de Jonkerstraat (2005) en diverse inbraken in autos aan de Luchthavenweg (2004) en diefstal van een personenauto in 2004. De zaken worden door de officier van justitie meegenomen in een proces tegen de verdachte.

Drankrijder

De Waal (Texel), donderdag 9 juni 2005.

Omstreeks 02.15 uur controleerden twee agenten op de Staart een 39-jarige automobiliste uit Oosterend op drankgebruik. Zij blies aan het bureau 405 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Gestolen auto aangetroffen

Alkmaar, donderdag 9 juni 2005.

Vannacht omstreeks 03.00 uur meldde een getuige dat er een oldtimer personenauto met gedoofde lichten en afgedekte platen reed over de Otterkoog. De politie trof kort hierna de auto aan. Deze bleek eerder in de nacht te zijn gestolen aan de Noordburenweg in Hippolytushoef. Terwijl de agenten bij de oldtimer bezig waren startte er even verderop een andere auto. De agenten hielden de bestuurder daarvan staande en herkenden iemand die meerdere antecedenten heeft. Hij ging er plotseling met hoge snelheid en gedoofde lichten als een haas vandoor. Hij kon niet meer achterhaald worden. Het onderzoek wordt voortgezet en de gestolen auto is teruggegeven aan de eigenaar.