Gemeente Tilburg

9-6-2005
Impuls aan werkgelegenheid voor allochtone vrouwen commissie PaVEM bezocht Tilburg

Tenminste 50 allochtone vrouwen in Tilburg hebben mede door initiatieven van de commissie PaVEM hun weg gevonden naar werk.

Dit blijkt uit gegevens van het CWI en van Sociale Zaken van de gemeente over het afgelopen halfjaar. De commissie is in 2003 door Minister de Geus geïnstalleerd met als doel te stimuleren dat allochtone vrouwen sneller of beter deelnemen in de samenleving. Daarvoor hebben zij met meerdere grote steden afspraken gemaakt. HKH Prinses Máxima heeft als lid van de commissie twee maal Tilburg bezocht en was in februari aanwezig bij de ondertekening van een overeenkomst tussen CWI en 40 werkgevers in de regio Tilburg over banen voor allochtone vrouwen. Ook de gemeente zelf heeft allochtone vrouwen vanuit een bijstandsuitkering aan werk kunnen helpen.

De commissie met daarin onder andere Paul Rosemöller, Lilian Callender en Hans Dijkstal zijn donderdag door Rabobank in Tilburg ontvangen. De Rabobank, meerdere werkgevers en allochtone vrouwen hebben vanuit hun praktijkervaring aan de commissieleden en de minister uitleg gegeven over de Tilburgse werkwijze.

Wethouder Mevis: We hebben graag en goed met PaVEM samengewerkt. De groep vrouwen waarvoor we ons al langer inspannen verdient steun. Het is wel belangrijk dat we niet steeds van specifieke doelgroepen uitgaan voor werkgelegenheidsprojecten. In feite richten we ons op iedereen die om wat voor reden dan ook moeite heeft met het vinden van werk.
Deze bredere aanpak is terug te vinden in 'Maatschappelijk werkgeverschap'. Hierbij wordt uitgegaan van de behoeften die het bedrijfsleven heeft. Het aanbieden en opleiden van werknemers wordt hier op afgestemd zodat de kansen op werk aanmerkelijk verbeteren.