Protestantse Kerk in Nederland


Themaboekje 'God voor iedereen'

God_voor.jpg Het themaboekje dat gelijk met het juni-nummer van het tijdschrift toer verschenen is, is geheel gewijd aan Paulus, een persoon uit de bijbel aan wie het nodige te vragen valt. Denk alleen maar aan zijn vermeende homovijandigheid en vrouwonvriendelijkheid.

Voor veel mensen is de brief aan de Romeinen niet bepaald een hapklare brok. Velen hebben ook moeite met zijn persoon. Wat bezielde Paulus eigenlijk? Waarom had hij zon sombere kijk op seksualiteit? En waarom gebruikt hij van die moeilijke zinnen en redeneringen? De auteur van het boekje, een echte fan van Paulus, wil de lezer van dit boekje op een ander spoor zetten. Als je probeert Paulus te begrijpen in zijn eigen tijd, krijg je een ander beeld van deze apostel, meent hij. Hij beschrijft Paulus als een gedreven mens, maar ook als iemand die worstelde met wat hij in de wereld om zich heen mis zag gaan.
Het boekje God voor iedereen is uitstekend geschikt om in een groep te bespreken. Om de soms stevige kost goed toegankelijk te maken, zijn aan het eind van elk hoofdstuk gespreksvragen toegevoegd. Deze helpen om Paulus te vertalen naar de eigen tijd en situatie.