Politieberichten donderdag 9 juni

's-Hertogenbosch 09-06-2005 - .

RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch

- Donderdagmorgen is op de Rijksweg A2 een 21 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch betrapt op het rijden met een snelheid van ongeveer 170 kilometer per uur. Het rijbewijs van deze snelheidsduivel is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE

Vught

- Donderdagmorgen tussen 08.15 uur en 08.55 uur is er gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Honderdmorgensedijk in Vught. Op het traject richting Den Bosch geldt tussen 07.00 uur en 09.00 uur een geslotenverklaring. In dat korte tijdsbestek zijn 20 automobilisten bekeurd.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

's-Hertogenbosch

- Donderdagmorgen is een 18 jarige Vlijmense bestuurster van een snorfiets gewond geraakt bij een verkeersongeval. Zij is met een pijnlijke schouder en schaafwonden aan beide benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 61 jarige automobiliste uit 's-Hertogenbosch reed over de rotonde van de Oude Vlijmenseweg met Kooikersweg en kwam bij het rechts afslaan in botsing met de snorfiets. De juiste toedracht is nog onbekend omdat het slachtoffer nog niet door de politie kon worden gehoord.

AUTODIEFSTAL

Oss - Vanaf de Corellisstraat in Oss is donderdag een zilvergrijze personenauto van het merk Volkswagen Passat en voorzien van het kenteken 02-LJ-HF gestolen.

AUTOINBRAAK

Oss - Woensdagmiddag is op de Raadhuishof in zijn woonplaats Oss een 39 jarige man aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak en is ingesloten.

ONDER INVLOED OP BROMFIETS

Vught - Woensdagmiddag is op de Haldersebaan in Vught een 26 jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden. Agenten zagen hem rijden zonder helm en lieten hem stoppen. Hij probeerde eerst nog te ontkomen maar bracht uiteindelijk toch zijn bromfiets tot stilstand. De man bleek alcohol op te hebben en is aangehouden. De blaastest op het politiebureau wees uit dat hij te veel gedronken had. Bovendien was de bromfiets waarop hij reed niet verzekerd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLES

Schaijk/Zeeland - Een 8-tal medewerkers van het politieteam Landerd heeft woensdag verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg en de Schutsboomstraat in Schaijk en op de Kerkstraat in Zeeland. In totaal werden ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 41 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 20 voor het niet dragen van de autogordel en 10 voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Een bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Vijf keer is er bekeurd voor het te hard rijden. Drie bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en twee auto's waren niet APK gekeurd.

Veghel - Bij controles op meerdere plaatsen in Veghel zijn donderdagavond 9 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid, drie voor het niet dragen van de autogordel.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Vlijmen De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 59-jarige Bosschenaar aangehouden op de A59 bij Vlijmen. De man bleke te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.
s-Hertogenbosch Een 31-jarige Bossche automobilist bleek die nacht op de Zandzuigerstraat in zijn woonplaats te diep in het glaasje gekeken te hebben. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

POGING DOODSLAG

Den Dungen De politie heeft woensdagavond een 18-jarige automobilist uit Den Dungen aangehouden op de Pastorijakker in zijn woonplaats. De man was even daarvoor met hoge snelheid over het Heilig Hartplein gereden. Agenten die daar waren wilde man nog een stopteken geven, maar hij reed met hoge snelheid op hen in. Ze konden ternauwernood op zij springen. De agenten gaven het kenteken door aan hun collegas en die hielden de man even verderop aan. Hij is ingesloten voor poging doodslag.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 43-jarige Bosschenaar is aangehouden op de Zuid Willemsvaart in zijn woonplaats. Getuigen zagen dat de man wel erg geĂŻnteresseerd was in een geparkeerde auto. De man voelde aan de deuren van de auto en bleef in de auto kijken. De getuigen spraken de man er op aan en belde de politie. Die hielden hem aan voor poging inbraak in auto. De man is voor verder onderzoek ingesloten.