Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 juni 2005

Politie houdt Bosschenaar aan na aanranding in taxi

TILBURG Vannacht om vijf voor twee hebben agenten aan de Generaal Smutslaan in Tilburg een 39-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man wordt verdacht van de aanranding van een 25-jarige vrouw uit Tilburg, die door de Bosschenaar onzedelijk werd betast.

De Tilburgse vrouw was vannacht rond één uur met de trein in Den Bosch aangekomen en kon vandaar uit niet verder met de trein naar Tilburg. In de hal werd zij door de Bosschenaar aangesproken of zij een taxi nodig had. Voor 45 euro bracht de man de vrouw naar Tilburg, maar in de taxi werd hij handtastelijk. In de Edisonlaan in Tilburg is de vrouw uit de taxi gestapt, heeft zij de politie gebeld en werd zij door de taxichauffeur tot aan haar woning gevolgd. De gewaarschuwde politie hebben de man ingerekend.

Van het slachtoffer hebben agenten vannacht een uitgebreide aangifte opgenomen. De aangehouden Bosschenaar is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten houden woninginbrekers aan

TILBURG Aan de Bosscheweg in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart voor vijf en om vijf voor vijf twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Oud Lovensestraat in Tilburg, waarbij zij door de bewoners werden overlopen.

Na de melding ging de politie met meerdere eenheden, waaronder agenten van het biketeam ter plaatse. Een van de inbrekers, een 49-jarige man uit Tilburg, kon aan de hand van het signalement dat de politie van de inbrekers had meteen worden aangehouden. De tweede inbreker, een 24-jarige man uit Breda, werd door de agenten van het biketeam gesignaleerd toen hij met een laptoptas uit de tuin van een woning kwam en bij een bushalte ging staan. Als de bikers de man vragen wat hij in de tuin van die woning deed kon hij daar geen aannemelijke verklaring voor geven en ook over de laptop die de man bij zich had, gaf hij vage antwoorden, waarop hij ook werd aangehouden. De mannen zijn ingesloten. Van de bewoonster heeft de politie een aangifte opgenomen.

Agenten pakken mannen op met inbrekersgereedschap

OISTERWIJK Vannacht om halfdrie hebben surveillerende agenten aan de Hoogstraat in Oisterwijk twee mannen aangehouden. De mannen zijn afkomstig uit Udenhout en 19 en 20 jaar oud. Bij een controle van de auto waarin de Udenhouters zaten, troffen de agenten allerlei inbrekersgereedschap en vermoedelijk gestolen goederen aan. De aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen dronken automobilisten van de weg

TILBURG Een 33-jarige man uit Tilburg, trok vannacht om twee uur op de Ringbaan West in Tilburg, de aandacht van agenten, omdat hij met vrij hoge snelheid over deze weg reed. Als de agenten hierop de auto van de Tilburgse man aan de kant zetten, blijkt dat de man gedronken heeft. Omdat een ademanalyse niet lukte, heeft een arts een bloedproef van de man afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Verder kreeg de man uit Tilburg een rijverbod van 24 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Ringbaan Oost in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart voor één, een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een blaastest bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 0,75 promille. Dit leverde hem een rijverbod van 3 uur en een bekeuring op.

Snelheidscontrole levert één hardrijder op

DIESSEN Gisteravond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Beekseweg in Diessen. De controle werd gehouden op het gedeelte van deze weg waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De politie controleerde 35 voertuigen. Een 20-jarige inwoner van Diessen reed te hard, namelijk 100 kilometer per uur. Hij kreeg een bekeuring.

Politie onderzoekt diefstal dagopbrengst

GOIRLE De politie heeft gisteren een aangifte opgenomen van de 33-eigenaar van een bedrijf op het industrieterrein Tyvoort in Goirle. Daar werd gisteren tussen halftwaalf en halfdrie 7000 euro weggehaald uit een geldkist die in een bureaulade van het kantoor van dit bedrijf stond.

Winkeldief met geprepareerde tas aangehouden

TILBURG In een warenhuis aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om halfvijf een 20-jarige man uit Gilze aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van een nagelschaar ter waarde van bijna 15 gulden. De man had een geprepareerde tas bij zich, die door de politie in beslag is genomen.

Politieonderzoek leidt naar 64 kilo gedroogde henneptoppen

TILBURG Na politieonderzoek hebben agenten vanmorgen rond de klok van halfacht in een woning aan de Wim Berkelmanstraat in Tilburg bijna 64 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. De woning was ingericht als drogerij voor hennep. Verder werden in de woning allerlei attributen aangetroffen die worden gebruikt bij hennepkwekerijen zoals dompelpompen, stroomdraad, afzuigers, koolstoffilters, folie, potten voor hennepplanten en ventilatoren. De gedroogde henneptoppen zijn in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in. Er werden vandaag geen aanhoudingen verricht.

Kapitale villa dor brand verwoest

OISTERWIJK Een kapitale villa aan de Moergestelseweg in deze plaats is vanmorgen rond kwart voor elf door brand volledig verwoest. Er werden werkzaamheden aan de villa verricht. Hierbij brak er brand uit in het rieten dak en was de villa niet meer te redden.

Auteur: Carel Bouman