Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung lanceert ultracompacte digitale camera met verrassend groot LCD-scherm

Naarden, 9 juni 2005 - Samsung introduceert met de Digimax i5 een 5 megapixel digitale camera met een interne 3x optische zoom en 5x digitale zoom. Het strak vormgegeven fototoestel met het formaat van een creditcard, heeft een verrassend groot LCD-scherm van 2,5 inch (6,35 cm) met 230.000 pixels. Op dit scherm verschijnen de foto-opnamen haarscherp in beeld. Met de Digimax i5 verwacht Samsung haar marktaandeel in compacte digitale camera's aanzienlijk te vergroten, nu de vraag naar toestellen die je gemakkelijk bij je steekt, sterk toeneemt. De Digimax i5 is de eerste in een reeks baanbrekende camera's die Samsung introduceert.

Door de toepassing van Samsung's SHD lenstechnologie en een interne 3x optische zoom is de beeldkwaliteit van de foto's de Digimax i5 helder en scherp. Met de 5-megapixel CCD die gebruikmaakt van eersteklas technologie voor kleurenfiltering, is de kleurenweergave levensecht. Zelfs wanneer er onvoldoende licht is en het gebruik van flits niet wenselijk is, maakt de Digimax i5 heldere foto's met levendige kleuren. Hiervoor is de camera uitgerust met de unieke 'Safety Flash'-functie die gepatenteerde algoritmen gebruikt om de scherpte en de kleuren te interpreteren. Dit resulteert in foto's waarbij het lijkt of deze met flits zijn genomen. Ook worden zo 'rode ogen' voorkomen.

De Digimax i5 met een intern geheugen van 50 MB is voorzien van een M-button voor gemakkelijk switchen tussen de verschillende opnamemodes. Wanneer de gebruiker de Auto mode selecteert, past de fotocamera automatisch de afstand en de focus aan van 5 cm tot in het oneindige, zodat de gebruiker eenvoudig betere foto's kan maken. Voor foto-opnamen op 1 tot 5 cm afstand, selecteert de gebruiker de supermacro-functie voor een haarscherp beeld.

Met de Digimax i5 kan de gebruiker scènes selecteren om in verschillende settings de beste foto's te maken, variërend van de gebruikelijke nacht, portret, kinderen, landschap en close-up mode tot zonsondergang, dageraad, tegenlicht, vuurwerk, strand & sneeuw en tekst mode. Met de laatstgenoemde mode kan de gebruiker foto's maken van documenten, zoals boeken, rapporten en tijdschriften om vervolgens via de Digimax Viewer de tekst uit de foto te trekken. Hiervoor wordt de camera geleverd met software voor tekstherkenning. Ook kunnen aan de foto's diverse beeldeffecten worden toegevoegd, zoals kleureffecten, fotoframes, highlights en fotomontages. Via de PictBridge-functie kunnen de foto's gemakkelijk worden afgedrukt. Wanneer de fotocamera bijvoorbeeld via een USB-verbinding (2.0) op een printer wordt aangesloten, rollen de foto's er binnen enkele seconden uit.

Met de Digimax i5 kan de gebruiker video-opnamen in MPEG-4 bestandsformaat maken. Wanneer hij met een geheugenkaart van 256 MB werkt, kan hij tot ruim twee uur aan beeld en geluid opnemen. Als enige ter wereld kan deze digitale camera tijdens de video-opname beelden dichterbij halen met de 3x optische zoom. De gebruiker maakt met de camera opnamen in VGA-resolutie, waarbij maximaal 30 frames per seconde worden opgenomen. Deze hoogwaardige filmopnamen kan hij vervolgens zonder enig kwaliteitsverlies op een televisie of computermonitor afspelen. Verder beschikt de Digimax i5 over een beeldstabilisator, pauzefunctie en een geïntegreerde editing-functie voor video-opnamen.

De strak vormgegeven Digimax i5 is uitgevoerd in krasvrij roestvrijstaal. De camera heeft afmetingen van 89,6 mm x 59,8 mm x 7,3 mm en weegt slechts 130 gram. De Samsung Digimax i5 is vanaf juli verkrijgbaar in zilverkleur en zwart voor ¬ 369 incl. B.T.W. De camera wordt geleverd inclusief batterijlader, die identiek is aan de batterijladers van de huidige generatie mobiele telefoons van Samsung. Als accessoires zijn onder andere een onderwaterbehuizing en een cradle beschikbaar, voor de meest eenvoudige manier van opladen en overzetten van bestanden naar de PC.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. In Nederland is The Mobile Communication Company (MCC) importeur van digitale camera's van Samsung.

Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsungcamera.com



Ingezonden persbericht