Provincie Flevoland




Exemus krijgt Europees geld voor nieuwe multimediatoepassingen

Het bedrijf Emexus in Almere krijgt van de provincie Flevoland een Europese bijdrage van bijna 190.000 euro voor de ontwikkeling van een zogenaamd Global Mobile Multimedia Platform. Dit platform is bedoeld om multimediadiensten geschikt te maken voor alle netwerken en mobiele telefoons. Op dit platform kunnen bedrijven hun eigen mobiele diensten realiseren. De realisatie van een dergelijk product is technisch zeer vooruitstrevend.

Emexus is actief in de Telecom- en IT-sector en veroverde onlangs als een van slechts drie Nederlandse bedrijven een plaats in de Red Herring Top 100 Europe. Dat is een lijst met toonaangevende bedrijven op het gebied van innovatie en technologie. Emexus ontwikkelt multimediatoepassingen voor mobiele telefoons, variërend van mobiele games en ringtones tot mobiele video en het toegankelijk maken van websites via mobiele telefoons,

Op dit moment heeft elk toestel en netwerk zijn eigen specificaties, besturingsystemen en protocollen. Emexus wil een ICT-platform ontwikkelen voor mobiele multimediadiensten dat operator-onafhankelijk (netwerk) en device-onafhankelijk (toestel) is. Dit Global Mobile Multimedia Platform biedt enorme efficiencyvoordelen in de conversie van multimedia toepassingen. Het nieuw te ontwikkelen platform heeft grote economische potentie, op wereldwijde schaal.

In totaal levert het project 14 manjaren hoogwaardige werkgelegenheid op. ICT en Telematica zijn benoemd als speerpuntsectoren in het economische beleid van de provincie.
De provincie Flevoland heeft de Europese subsidie verleend in het kader van de TMI-regeling. Deze regeling is een onderdeel van het Europees programma dat is bedoeld voor het stimuleren van technologische milieu-innovatie. Voor meer informatie over het Europese Programma of over de TMI-regeling kunt u bellen met Alain Hubers van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 687.