Gemeente Woerden

9 juni 2005

Huidige locaties bieden oplossing ruimtegebrek Praktijkschool

De Praktijkschool heeft dringend een aantal lokalen nodig voor een korte periode in het komend schooljaar. De gemeente bood hiervoor ruimte binnen de Erasmusschool in Molenvliet. Voor de praktijkschool geen ideale oplossing. Verspreid over diverse locaties onstaan er al gauw organisatorische problemen. De Praktijkschool is nu zelf met een voorstel gekomen en heeft een oplossing gevonden binnen de huidige locaties. De gemeente stemt hiermee in.

Motieven van de gemeente

Voor leerlingen in deze vorm van voortgezet onderwijs is extra aandacht nodig. Het gaat daarom niet alleen om ruimtegebrek, maar ook om de pedagogische begeleiding van de leerlingen. Meerdere locaties runnen met hetzelfde aantal leerkrachten is voor deze school niet te organiseren. De gemeente heeft begrip voor de argumenten van de Praktijkschool en komt de hen hierin tegemoet.

Erasmusschool

De beslissing heeft ook gevolgen voor de Erasmusschool in Molenvliet. Deze locatie komt nu volledig beschikbaar voor het basisonderwijs. De Franciscusschool en de Molenwiek zullen de toekomstige tijdelijke gebruikers van deze locatie zijn. Op termijn biedt de Erasmusschool ruimte aan de 8sprong, de nieuwe fusieschool van het openbaar onderwijs.