Gemeente Hardenberg

Juni 2005 - Stichting KNST SPR gaat van start!

Stichting KNST SPR gaat van start!

Persbericht, donderdag 9 juni

Aanstaande vrijdag zullen de statuten van de stichting KNST SPR i.o. worden gepasseerd, Hiermee zal de stichting officieel een feit zijn. Al enige tijd is de werkgroep KNST SPR bezig om voorbereidingen te treffen om het project van de grond te krijgen in het voormalige supermarktpand aan het Wilhelminaplein.

Het gaat hier om een uniek project tussen drie verschillende culturele instellingen: De Ateliergroep Nieuw Baalderborg bestaat uit 14 kunstenaars met een verstandelijke beperking. Met het bieden van een werkplaats aan de Ateliergroep Nieuw Baalderborg in het pand, wordt het bevorderen van begrip en contact tussen kunstenaars met een verstandelijke beperking en het brede publiek bevorderd. De Programmaraad Beeldende Kunst zal exposities verzorgen en met hun kennis en deskundigheid ondersteuning bieden aan de overige participanten. Het Grafisch Atelier geeft demonstraties steendrukken, geeft cursussen grafische technieken en geeft in het kader van Cultureel Kunstzinnige Vorming les aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Met het project KNST SPR wordt één centraal en laagdrempelig adres op het gebied van beeldende kunst en vormgeving in Hardenberg tot stand gebracht. De plannen voor het samenwerkingsinitiatief passen tevens uitstekend in het beeld dat men in het Masterplan Centrum Hardenberg voor ogen heeft met de toekomstige functie van het Wilhelminaplein.