Bouwfraude niet ten nadele van bouwvakker

09.06.2005 / 16:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv bouw

'De boetes die de bouwsector worden opgelegd mogen niet ten koste gaan van de gewone werknemer in de bouw', dat zei Dick van Haaster voorzitter van FNV Bouw vanochtend op radio 2.
De rechtbank zal binnenkort waarschijnlijk hoge boetes uitdelen aan vier bouwbedrijven. De bouwbedrijven worden beschuldigd van verboden prijsafspraken waardoor opdrachtgevers voor miljoenen zijn gedupeerd.
Dick van Haaster wijst erop dat bouwbedrijven vrezen dat de boetes gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. 'Laat alsjeblieft de verantwoordelijken op de blaren zitten en niet de gewone man of vrouw die part noch deel hebben aan de fraude. Het zou een goede zaak zijn als leden van Bouwend Nederland, de werkgeversorganisatie, kunnen worden geroyeerd als zij zich niet houden aan wetten en regels', aldus Dick van Haaster.
Overigens ziet de voorzitter wel dat Bouwend Nederland verwoede pogingen doet het imago van de sector te verbeteren. 'Maar het zou ze sieren als ze nu eens werkelijk excuses maken aan de werknemers over de bouwfraude'.

Voor de redactie,