Saxion Hogescholen
BR>

wo 08 juni 2005

Bijzondere diploma-uitreiking voor bijzondere student Saxion

Mevrouw Carry Abbenhues, gedeputeerde voor Economie en Innovatie bij de provincie Overijssel, heeft op woensdag 8 juni jongstleden het diploma Small Business & Retail Management uitgereikt aan Saxion-student Dariush Kashani.
Afstuderen op eigen onderneming
Dariush Kashani is een markante en bijzonder hooggekwalificeerde Small Business student die deze bijzondere eer toekomt. Hij zal woensdag na drie jaar studie afstuderen als specialist in internationale handel. Onderwerp van afstuderen is zijn eigen onderneming Kashani Consulting. Dit bedrijf, dat gevestigd is in Gr onau en daarnaast vestigingen heeft in Dusseldorf, Dubai en Iran, heeft hij tij dens zijn studie opgericht en uitgebouwd tot een onderneming met 15 medewerkers . Het bedrijf bemiddelt tussen ondernemingen in Westerse en Arabische landen me t betrekking tot import en export van industriële machines en technische appara tuur.

Kashani heeft heel bewust voor Small Business & Retail Management te Enschede g ekozen omdat dit de enige opleiding is die hem in staat stelde zijn eigen onder neming op te richten en als onderwerp van zijn studie te gebruiken.

Idealen
Dariush is niet alleen een commercieel talent, maar heeft ook sociaal-maatschap pelijke aspiraties. Geld is niet zijn drijfveer, het gaat hem 'puur om het plez ier van het ondernemen'.

Hij richtte in Iran een lagere school op en elke maand gaat er een bedrag van K ashani Consulting naar Iran om de school blijvend te ondersteunen. Daarnaast ho udt hij zich bezig met het restaureren van panden met kunsthistorische waarde d ie meer dan duizend jaar geschiedenis hebben.

Educatie is volgens deze Duits / Nederlands / Iraanse ondernemer de sleutel tot het dichter bij elkaar brengen van de Arabische en Westerse wereld. Droom
De docenten van de opleiding Small Business die Kashani drie jaar lang hebben b egeleid geven hierover aan, dat een droom werkelijkheid is geworden.


--------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT
-----------------------------------------