Politie Hollands Midden

Datum: 9 juni 2005

Alphen a/d Rijn Winkeldieven aangehouden Een 39-jarige vrouw uit Lukawiec en een 20-jarige man onder vaste woon- of verblijfplaats, pleegden donderdag 9 juni rond 12.30 uur een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Van Boetselaerstraat. Beveiligingsmedewerkers hoorden de beveiligingspoortjes afgaan en de twee wegrennen. Op hun vlucht gooiden ze twee tassen weg. In deze tassen zaten, zo bleek later, diverse bij het warenhuis gestolen kledingstukken. De twee werden op de Hofzichtstraat door de beveiligingsmedewerkers tot stoppen gebracht en werden vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Alphen a/d Rijn Nep-vuurwapen aangetroffen De politie trof donderdagmorgen 9 juni in een schuur van een woning in de Oude Ambachtenwijk een niet echt vuurwapen aan. Wel was het vuurwapen voor afdreiging geschikt en viel het onder de werking van de Wet Wapens en Munitie. De 34-jarige eigenaar van het wapen was daarmee in overtreding en kreeg een proces-verbaal. Het wapen had hij, zoals hij tegenover de politie verklaarde, op een markt in België als kinderspeelgoed gekocht. De politie kwam in aktie na informatie over de aanwezigheid van het wapen. Het nep-vuurwapen is inbeslaggenomen

Waddinxveen Insluiper overmeesterd Op een bloemkwekerij aan de Abraham Kroesweg overmeesterde medewerkers van het bedrijf op donderdag 9 juni rond 13.50 uur een 43-jarige man uit Rotterdam. De man was het bedrijf binengesloten en doorzocht de jassen van de werknemers. Dit werd gezien waarna onmiddellijk ingegrepen werd. De gewaarschuwde politie nam de verdachte over. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Zevenhuizen-Moerkapelle Politie zoekt omstander die te hulp schoot

De politie is op zoek naar een omstander die een agent te hulp schoot op de Julianastraat bij de aanhouding van een 55-jarige man uit Moerkapelle op woensdag 8 juni omstreeks 11.50 uur. De man uit Moerkapelle was toeschouwer bij het uit het water halen van een paard. De brandweer was bezig om het dier op het droge te krijgen. Vanwege de veiligheid, het paard werd nogal wild, bij zijn reddingsactie vroeg een agent de toeschouwers afstand te nemen. De man uit Moerkapelle gaf hier geen gehoor aan ook niet na vordering van de agent. Daarop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man verzette zich daarbij waarna de agent een omstander om hulp vroeg. De politie is op zoek naar deze omstander om hem te kunnen bedanken. De agent liep bij de aanhouding een gecompliceerde breuk op aan een vinger.

Reeuwijk Aanrijding Een 43-jarige automobilist uit Reeuwijk verleende op donderdag 9 juni rond 07.30 uur op de kruising Oud Reeuwijkseweg met de Buitenomweg geen voorrang aan een 43-jarige fietser uit Reeuwijk. Bij de aanrijding die volgde liep de fietser rugletsel op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Openbare dronkenschap De politie hield donderdag 9 juni rond 11.40 uur op het Stationsplein een 52-jarige man uit Reeuwijk aan. De politie kreeg melding dat de man beschonken was en voorbijgangers lastig viel. Het bleek dat het hier ging om dezelfde man die woensdagavond in Reeuwijk in beschonken toestand voor de nodige overlast had gezorgd. Hij werd toen aan de Nieuwdorperweg aangehouden en na het uitslapen van zijn roes en met een proces-verbaal vanmorgen op vrije voeten gesteld. Kennelijk was de drang naar de fles op dat moment weer erg groot. Gevolg een nieuwe aanhouding en een proces-verbaal, gevolgd door een nieuwe invrijheidstelling.

Haastrecht Verkeersongeval Op donderdag 9 juni rond 12.40 uur gebeurde een ernstig ongeval op de kruising Goverwellesingel met de Provincialeweg West de N228. Een 36-jarige man uit Waddinxveen werd op zijn fiets aangereden door een vrachtauto bestuurd door een 28-jarige man uit Lichtenvoorde. De fietser is met ernstig letsel overgebracht naar het UMC. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met de politie in Haastrecht via 0900-8844.

Stolwijk/Lekkerkerk Snelheidscontrole Bergambacht De politie hield op woensdag 8 juni snelheidscontroles op de Schoonhovenseweg in Stolwijk, de C.G. Roosweg in Lekkerkerk en de Provincialeweg in Bergambacht. Er passeerden 2870 voertuigen. Van dit aantal overschreden er 35 de daar geldende maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/h. Alle overtreders krijgen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus.

------------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --