Politie Midden- en West Brabant

Hardrijders raken rijbewijs kwijt

BREDA, 9 juni 2005

Tijdens zijn surveillance op een onopvallende motor, zag een agent van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant op woensdag 8 juni omstreeks 20.15 uur, dat twee motorrijders op de N-262 (Roosendaal-Nispen) een wedstrijd aan het houden waren. Van beide motorrijders werd geconstateerd dat zij reden met een snelheid van 181 KM per uur op een weggedeelte waar 100 KM per uur gereden mag worden.

Van de twee hardrijders, afkomstig uit Rucphen, werd het rijbewijs ingevorderd. Aangezien zij ook nog sneller dan 70 KM boven de toegestane snelheid hadden gereden werd tevens van beide motorrijders hun motor inbeslaggenomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kort voor de controle van de twee motorrijders, was een automobilist uit Ossendrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de A-58. Ter hoogte van Bergen op Zoom werd een snelheid van 176 KM geconstateerd op een weggedeelte waar 120 KM per uur gereden mag worden. Ter hoogte van Roosendaal reed deze bestuurder 166 KM per uur op het gedeelte waar 100 KM per uur is toegestaan. Ook tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het Verkeershandhavingsteam zet geregeld de niet herkenbare politiemotor in om daarmee agressieve weggebruikers aan te kunnen pakken. Klevers, wegpiraten, rechts en links inhalende weggebruikers en forse snelheidsovertreders lopen nu een forse kans dat ze gepakt worden en hun rijbewijs meteen mogen inleveren.

Auteur: Jan Clarijs