Saxion Hogescholen
BR>

do 09 juni 2005

Vakbonden en Saxion eens over nieuwe functieindeling

De Raad van Bestuur van Saxion en de lokale vakbonden hebben overeenstemming bereikt over de procedure rond de functieordening.

Met name bestond er verschil van inzicht over de uitvoering van de informele en formele indeling in een functieprofiel. Bij formele indeling is sprake van de toekomstige, definitieve indeling; bij informele indeling is sprake van een voorlopige indeling.

Waar sprake is van een verschil tussen het functieniveau (eindschaal) van de medewerker en het niveau van de aan hem opgedragen werkzaamheden, vindt er zowel een formele- als informele indeling plaats.

Medewerkers van Saxion zullen uiterlijk op 1 september 2008 formeel worden ingedeeld. Tegen de informele indeling is nu, net als bij de formele indeling, het maken van bezwaar mogelijk. Is er sprake van verschil tussen functieniveau (eindschaal) en de opgedragen werkzaamheden, dan wordt de mogelijkheid geboden een ontwikkeltraject te volgen, zodat doorgroei naar het oude functieniveau mogelijk wordt gemaakt.

In het najaar 2005 worden hierover gesprekken met medewerkers gevoerd.

De formele of informele indeling heeft geen consequenties voor het salaris en de salarisschaal van de betrokken werknemer; dit blijft voor iedereen op het huidige niveau en wordt zonder tijdslimiet gegarandeerd door Saxion Hogescholen.

De Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad (GMR) is geïnformeerd over de overeenstemming met de vakbonden en is daar positief over. De Raad van Bestuur (RvB) en GMR hebben overeenstemming bereikt over de bevoegdheden van de GMR ten aanzien van het functiegebouw.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------