2e persbericht van donderdag 9 juni 2005

Eindhoven 09-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na bedreigingen

De politie heeft donderdagochtend rond 6.00 uur twee Eindhovense broers van 18 en 22 jaar oud aangehouden in hun woningen in Woensel-Noord. Ze worden ervan verdacht dat ze afgelopen dinsdagavond rond 21.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar hebben mishandeld en diens 23-jarige broer met behulp van een vuurwapen met de dood hebben bedreigd. Dat gebeurde bij de woning van de 23-jarige man. Ook zouden ze diezelfde dinsdagmiddag de moeder van de twee broers hebben bedreigd. Omdat politie en justitie dergelijk gedrag niet tolereren, zijn de twee verdachten vanmorgen in hun woning aangehouden. Bij de aanhouding door een arrestatieteam van de 22-jarige man is de voordeur met behulp van een explosief geopend. Het conflict tussen beide families vloeit voort uit het onderzoek naar de mishandeling in maart op de Saturnusweg van twee politiemensen door een grote groep jongeren (zie ook 2e persbericht van vrijdag 18 maart 2005). Beide mannen zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging

Op de Smalle Haven is donderdag rond 10.05 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou even daarvoor een medewerker van de sociale dienst bedreigd hebben. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Eindhoven: Rood licht controles

* Tussen donderdagochtend 8.15 uur en 9.15 uur is gecontroleerd op de Hoogstraat. 14 voertuigen reden door het rode licht.
* Op de Stratumsedijk is donderdagochtend tussen 9.30 uur en 11.00 uur gecontroleerd op het door rood licht rijden. 29 voertuigen kregen een proces-verbaal.

Helmond: Politie zoekt getuigen van dodelijk verkeersongeval

De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeval van dinsdag 7 juni (zie 1e persbericht woensdag 8 juni). Daarbij kwam een 17-jarige inwoner van Mierlo om het leven. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de Burgemeester van Houtlaan. Het slachtoffer reed met zijn scooter over de rechterrijbaan van de Burgemeester van Houtlaan en werd geschept door een 44-jarige automobilist uit Helmond die van rijbaan wisselde. Heeft u informatie over dit ongeval neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Helmond: Man aangehouden voor bedreiging

Donderdag rond 11.20 uur is op de Binnendongenstraat een 26-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij bedreigde een andere automobilist met een stuk hout. Dit na een onenigheid over een parkeerplaats. De man is overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Aarle-Rixtel: Diefstal uit woning

Donderdag tussen 0.30 uur en 6.45 uur is ingebroken in een woning aan de Pater Eustachiuslaan. Het kozijn van een keukenraam werd ingeboord. Een damestas met daarin enkele bankpassen, een paspoort, een rijbewijs, twee kentekenbewijzen, een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin enkele tientallen euros werd meegenomen.

Budel: Politie zoekt getuigen van vernieling

De politie zoekt getuigen en mogelijke gedupeerden van de vernieling van enkele autos op maandag 23 mei, dinsdag 31 mei en woensdag 8 juni. Op de Geuzendijk, ter hoogte van het standbeeld, zijn op deze dagen voertuigen met een onbekend voorwerp geraakt. Heeft u meer informatie hierover neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Geldrop: Dronken man aangehouden na aanrijding

Donderdagochtend om 11.15 uur is op de Nieuwendijk een 36-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij reed met zijn auto achterop een vrachtauto en probeerde de plaats van het ongeval te verlaten. De gealarmeerde politieagenten constateerden dat de man gedronken had en hielden hem aan. Hij werd meegenomen naar het bureau.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is donderdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 574 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 33 te hard. De toegestane snelheid is 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u.

Valkenswaard: Bromfietser gewond bij ongeval

Donderdagochtend rond 7.05 uur is op Maastrichterweg bij de kruising met de Hoeve een 47-jarige man uit Neerpelt gewond geraakt. Hij reed op een bromfiets over een fietspad aan de Maastrichterweg toen een 27-jarige automobilist die afsloeg hem geen voorrang verleende. De bromfietser liep daarbij gebroken ribben, klaplongen, een hersenschudding en een gebroken kaak op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.

Valkenswaard: Auto gestolen

Tussen donderdag 0.30 uur en donderdag 5.30 uur is vanaf de Veldbeemd een auto gestolen. Het gaat om een witte Volkswagen Golf GL TDI met het kenteken NX-GL-08.