Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/06)

OOSTERHOUT NB, 9 juni 2005

Fiets van postbode gestolen

GILZE: Op woensdag 8 juni is rond het middaguur op de hoek van de Burg. Poppelstraat en de Meester Schrauwenstraat de fiets van een postbode gestolen. Ook de bijbehorende postzakken van TGP-post waren weg. Toen de postbode terugkwam van haar ronde in de Meester Schrauwenstraat was haar fiets verdwenen. Samen met de postbode zocht de politie de tevergeefs omgeving af. Omstreeks 15.00 uur zijn de twee postzakken inclusief de post weer terug gevonden. Collegas van de postbode vonden de ene zak in de buurt van de Nieuwstraat en De Bulk. De andere postzak lag op een groenstrook bij de Hazeleger. De fiets is echter nog niet boven water. Het gaat om een paarse damesfiets van het merk Batavus, type Florence. De vrouw deed aangifte van diefstal.

Viertal ingerekend na brutale diefstal

WIJK EN AALBURG: De politie arresteerde woensdagmiddag 8 juni vier personen na een brutale diefstal. Een inwoner van Wijk en Aalburg had op Internet een gouden halsketting te koop aangeboden op een veilingsite. Het viertal kwam het sieraad bekijken en wilde het wel kopen. In een onbewaakt ogenblik gingen ze er echter vandoor, zonder af te rekenen. De verkoper achtervolgde de vluchtauto van de verdachten en zag kans hun klem te rijden op de Almweg. De ondertussen gewaarschuwde politie was er snel bij en kon de verdachten op heterdaad arresteren. Ze zijn in verzekering gesteld en overgedragen aan de Rotterdamse politie, die de vier verdachten zocht voor andere vermogensdelicten.
Het gaat om:

- een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel
- een 25-jarige man uit Zoetermeer

- een 18-jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel

- een 23-jarige man uit Capelle aan de IJssel

Dronken automobilist maakt brokken: rijbewijs kwijt

KAATSHEUVEL: Op woensdagavond 8 juni kreeg de politie rond 23.10 uur melding van een verkeersongeval op de Wielstraat. De agenten troffen daar een personenauto, op zijn kop, in de berm. Bij het ongeval was een lantaarnpaal omver gereden. De bestuurder van het voertuig was bij bewustzijn en aanspreekbaar. Hij weigerde zijn medewerking aan medisch onderzoek door het ambulancepersoneel. Al snel bleek dat er alcohol in het spel was. De 46-jarige Waalwijker moest daarom mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Hij viel in de politieauto al in een diepe roes. In het politiebureau aangekomen weigerde vervolgens om een ademanalyse te ondergaan, waarop van de verdachte een bloedproef werd afgenomen door een GGD-arts. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderen zijn rijbewijs in. De verdachte is om 02.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politie pakt duo op met inbrekersgereedschap

GIESSEN: Tijdens de nachtdienst zagen agenten een verdacht voertuig rijden over de Nijverheidstraat in Giessen. Dat gebeurde in de nacht van woensdag 8 juni op donderdag 9 juni rond 02.00 uur. Bij controle konden de twee inzitten niet vertellen wat ze daar op dat tijdstip deden. Bovendien kon het tweetal zich ook niet legitimeren. Toen de agenten ook nog diverse inbrekerswerktuigen in de auto vonden, werden de twee inzittenden gearresteerd. Het inbreekgereedschap bestond uit zaklampen, een ijzerzaag, een kniptang, een koevoet en een grote kniptang. De verdachten zijn een 30-jarige inwoner van Vlijmen en een 36-jarige man uit s-Hertogenbosch. Ze zijn ingesloten en verhoord. Het gereedschap werd door de politie in beslag genomen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal wegens venten zonder vergunning

DONGEN: De politie kreeg woensdagavond 8 juni meldingen over een verdachte situatie in de Ganzenhof. Agenten stelden vast dat een 22-jarige vrouw uit Antwerpen lang de deuren ging om kleurboeken, fotoboeken en pennen te verkopen. De opbrengst daarvan zou zijn bestemd voor minder bedeelde kinderen. De vrouw had bleek echter niet in het bezit te zijn voor een daarvoor benodigde ventvergunning en stond ook niet ingeschreven bij het Centraal Bureau Fondsenwerving. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat zij een verklaring had afgelegd is hij heengezonden met een bekeuring voor venten zonder vergunning.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

RIJEN: Diverse verkeersovertreders gingen op de bon bij verkeerscontroles op woensdag 8 juni in Rijen. Maar liefst 26 automobilisten kregen een bekeuring van 45,- omdat ze de autogordel niet droegen. Twee fietsers moeten 25,- boete betalen omdat zij de rode knipperende overweglichten bij een spoorwegovergang negeerden. Een automobilist vond een proces-verbaal van 45,- onder de ruitenwisser omdat zijn auto een parkeerverbodzone geparkeerd stond. Twee automobilisten kregen ieder een bekeuring van 140,- vanwege het niet handsfree telefoneren tijdens het autorijden. Verder betrapte de politie een 19-jarige inwoner van Rijen op het autorijden zonder rijbewijs.

DONGEN: Ook in Dongen hield de politie op woensdag 8 juni verkeerscontroles. Dat gebeurde tussen 10.00 uur en 17.00 uur op de Vierbundersweg, De Biezen en de Duiventorenstraat. Drie automobilisten kreeg een bekeuring van 95 omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Verder vielen er bonnen voor het rijden in strijd met geslotenverklaring en het rijden tegen het eenrichtingverkeer in. Twee automobilisten belden mobiel van achter het stuur en kregen een ieder een bekeuring van 140,-

Politie onderzoekt inbraken

WAALWIJK: Op donderdagavond 9 juni 2005 is rond 22.00 uur een inbraak gepleegd aan de Duikerweg. De inbrekers forceerden met grof geweld een deur om binnen te komen. Uit het kantoor verdwenen twee computers. Ook werd een kluis opengebroken, waaruit een geldbedrag en autosleutels werden gestolen. Met behulp van de autosleutels stalen de inbrekers vervolgens een auto die in het bedrijfspand stond.

WAALWIJK: Een horecagelegenheid aan de Grotestraat kreeg tussen woensdagavond 8 juni 22.00 uur en donderdagmorgen 9 juni 04.14 uur ongewenst bezoek. De toegangsdeur van het etablissement werd met geweld opengetrapt. De dader ging er vandoor met frisdrank, een geldbedrag en een radiocassettespeler.

WAALWIJK: In een bouwkeer aan de Gansoyensesteeg werd ingebroken. Dat gebeurde tussen 8 juni te 17.00 uur en 9 juni 07.00 uur. Uit de keet werd een kopieer/printer/scanner apparaat weggenomen.

OOSTERHOUT: Een computer en een radio verdwenen tijdens een inbraak in een onderwijsinstelling aan de Trekbeemd. De inbraak is gepleegd tussen woensdag 8 juni te 17.30 uur en 9 juni 07.30 uur. Door een ruit van een klaslokaal te vernielen, kon de dader het pand betreden.

De politie nam in alle gevallen een aangifte en stelde daar waar mogelijk een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer