Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 9 juni 2005

Motorrijder (35) gewond na eenzijdige aanrijding

DINTELOORD: Een 35-jarige motorrijder uit Sint Philipsland is woensdagavond kort na 18.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De man reed aan de Havenweg in de richting Dinteloord, toen hij in een flauwe bocht naar links schrok van een tegenligger en vervolgens de macht over het stuur verloor en onderuit ging. De man is met letsel aan zijn hoofd en borst overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Jongen ontkomt nipt aan beroving

BERGEN OP ZOOM: Een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom ontkwam woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur nipt aan een beroving. Hij werd op het fietspad aan de Zuidzijde Zoom klemgereden door een viertal lopende mannen, die hem dwongen te stoppen en zijn mobiele telefoon en geld af te geven. De jongen, die slechts wat muntgeld in zijn portemonnee had, werd door de vier gespaard. Onder de geruststellende woorden Zoveel hoeft nu ook weer niet we maken het bij de volgende wel goed lieten ze de jongen zijn weg vervolgen.

Inwoner (83) van Bergen op Zoom gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige automobilist uit Bergen op Zoom veroorzaakte donderdagmiddag kort voor het middaguur een ongeval, waarbij een 83-jarige plaatsgenoot gewond raakte. Het slachtoffer liep enkele gebroken ribben op. De 40-jarige automobilist reed over de Laan van Everswaard, komende uit de richting van de laan van Reimerswaal. Op het kruispunt met de Laan van Hildernisse verleende hij abusievelijk geen voorrang aan de 83-jarige automobilist, die van rechts kwam. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis.

Politie verricht twee aanhoudingen voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan het Plein 13 een 41-jarige vrouw uit Nieuw Vossemeer en een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Een attente omstander schakelde de politie in, toen hij zag dat de vrouw een andere vrouw met een mes bedreigde. De politie kwam direct ter plaatse en hield de twee aan. Vermoedelijk is de aanleiding voor de bedreiging gelegen in een geldkwestie tussen de twee vrouwen. Het is nog niet duidelijk of de man ook aan de bedreiging heeft deelgenomen.

Politie bekeurt 12 hardrijders

OSSENDRECHT: Woensdagmiddag controleerde de politie tussen 15.30 en 16.30 uur de snelheid van weggebruikers in de 30 km zone van de OLV ter Duinenlaan. Van de 80 passanten bleken er 5 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km per uur.

HUIJBERGEN: Ook donderdagochtend heeft de politie tussen 7.15 en 8.15 uur de snelheid gecontroleerd op de Hollandseweg. Deze controles vinden plaats naar aanleiding van klachten in het buurtplatform Huijbergen. Van de 30 passanten bleken er 7 in overtreding te zijn. De hoogste snelheid in deze 30 km zone bedroeg 61 km per uur. Woensdagmiddag werden op dezelfde lokatie ook al drie weggebruikers bekeurd.

Vrouw (23) gewond na aanrijding

PUTTE: Een 23-jarige inwoonster van Putte is woensdag omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Putseweg. De automobiliste werd, terwijl ze stond voorgesorteerd om een erf op te rijden, van achteren aangereden door een 53-jarige automobilist, eveneens uit Putte. De vrouw hield aan de aanrijding nekklachten over. Door ambulancepersoneel werd eerste hulp verleend. Beide voertuigen raakte zodanig beschadigd dat ze getakeld dienden te worden.

Snelkraak bij benzinestation

OUDENBOSCH: Bij een benzinestation aan de Molenstraat hebben twee personen donderdagmorgen omstreeks 3.30 uur een snelkraak gepleegd. De daders hadden het gemunt op de sigaretten en wisten een grote hoeveelheid buit te maken. De politie heeft, in samenwerking met collegas van de technische recherche, een onderzoek ingesteld.

Autodiefstal

OUDENBOSCH: In de nacht van woensdag op donderdag werd aan de Fortuinstraat een blauwe Ford Mondeo gestolen, die is voorzien van het kenteken JV-FF-80. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen en de auto internationaal als gestolen laten registreren.

Motorrijder (26) gewond na eenzijdig ongeval

RUCPHEN: Woensdagavond omstreeks 20.30 uur is een 26-jarige motorrijder uit Maurik aan de rijksweg A58 onderuit gegleden. Ter hoogte van de oprit bij Bosschenhoofd wilde de man de rijksweg oprijden in de richting Roosendaal toen hij in de bocht de macht over zijn voertuig verloor. De man kwam zelf met grote kracht tegen de vangrail terecht; zijn voertuig gleed nog verder door en belandde op de rijbaan van de A58. Omstanders hebben adequaat opgetreden en het voertuig in de vluchtstrook geparkeerd. De motorrijder is met verwondingen aan zijn onderlijf per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Inbraak in personenauto

SINT WILLEBRORD: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de Rozenstraat. Nadat de achterruit is ingeslagen, wist de dader een GPS systeem, enkele CD's, een boormachine en een GSM vanuit de auto te bemachtigen.

Politie houdt twee verdachten aan bij routinecontrole

ROOSENDAAL: Een politiesurveillance gaf donderdagmorgen omstreeks 5.30 uur aan de Rubenslaan op grond van zijn rijgedrag een stopteken aan een 24-jarige automobilist uit Halderberge. Bij controle bleek dat de man nog gezocht werd door de politie, omdat hij nog een straf van 38 dagen uit moest zitten. Omdat zich in de auto zaken bevonden, die de aandacht trokken van de politiemensen, stelden zij ook een onderzoek in naar de identiteit van de passagier. Deze 18-jarige man uit Sint Willebrord bleek niet alleen geen legitimatiebewijs te kunnen tonen, maar bovendien onder invloed van verdovende middelen te verkeren. Bij het ledigen van zijn zakken kwam onder meer een flesje vloeistof tevoorschijn, waarvan de man verklaarde dat het GHB betrof. De drugs werden door de politie in beslag genomen en de man werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Donderdagmorgen is de man, na betaling van een schikkingsvoorstel van 110 euro, weer op vrije voeten gesteld. De GHB zal worden vernietigd.

Drie flatscreens gestolen bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Albertdonk is woensdagnacht een drietal flatscreens buit gemaakt. Met behulp van een stoeptegel is aan de achterzijde van het gebouw een ruit ingegooid, waarna de daders naar binnen zijn gegaan en het gehele gebouw hebben doorzocht. De politie heeft de technische recherche gevraagd een onderzoek in te stellen.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Donderdagmorgen omstreeks 9.00 uur is wederom een inwoner van Roosendaal het slachtoffer geworden van een zakkenroller aan de Nieuwe Markt. Een 39-jarige man had na een bezoek aan het postkantoor zijn portemonnee in zijn jaszak gestopt en deze met behulp van een rits afgesloten. De zakkenroller wist desondanks zijn slag te slaan en de portemonnee, met een zeer aanzienlijk geldbedrag en diverse (bank)passen te stelen.

Vrachtwagen met landbouwtrekker gestolen

WOUW: Woensdagavond werden bij een inbraak in een bedrijf aan de Plantagebaan een witte Mercedesvrachtwagen en een blauwe landbouwtrekker ontvreemd. Het slot van de schuifpoort bij het bedrijf werd geforceerd, waarna de vrachtwagen werd meegenomen. De trekker stond ten tijde van de diefstal op de vrachtwagen. Beide voertuigen zijn door de politie internationaal als gestolen geregistreerd.

Auteur: Manon Ostendorf