Ingezonden persbericht


Verkiezing van de coolste merken in 12 Europese landen van start.

Amsterdam, 9 juni 2005 Vandaag gaat de CoolBrands verkiezing van start in 12 Europese landen. Op de lijst van landen staan Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje, Italië, Ierland, IJsland, Hongarije, Finland en Zweden. Dit is het eerste Europese onderzoek dat op vergelijkbare wijze in al deze landen consumenten naar hun coolste merken vraagt.

Op www.coolbrands.org kan worden gestemd op de merken in verschillende categorieën. Tevens wordt een aantal demografische variabelen gevraagd en stellingen aan de consument voorgelegd.

Merken die Europees actief zijn en als cool worden gepercipieerd, kunnen op deze manier inzicht krijgen in de verschillen tussen de landen in coolness van hun merk. Cool Unlimited analyseert de gegevens in samenwerking met onderzoeksbureau Trendbox. De PR wordt verzorgd door Porter Novelli en de media activiteiten door ZenithOptimedia.

Eind van het jaar zullen alle resultaten van de eerste Europese CoolBrands verkiezing bekend zijn en in 2006 zal het eerste Europese CoolBrands boek verschijnen.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cool Unlimited
Anouk Pappers
tel: +31 206694414
e-mail: anouk@coolbrands.org