Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


09 juni 2005


Epe - Winkeldieven aangehouden

De politie heeft op woensdagmiddag (08-06) twee mannen (17 en 26) en een vrouw (34) uit Utrecht en Ijsselstein aangehouden voor diefstal uit een drogisterij aan de Hoofdstraat. De twee mannen bezochten rond 13.45 uur de winkel en trokken door hun gedrag de aandacht van het winkelpersoneel. Toen ze de winkel verlieten ontdekte het personeel dat er goederen uit een schap waren ontvreemd. Meteen gingen ze achter het tweetal aan en zagen ze binnengaan bij een andere drogist in dezelfde straat.
Toen men de tassen wilden inzien werd dit geweigerd en de politie werd gewaarschuwd. Ondertussen gingen de mannen er vandoor en liet men de tas met ontvreemde spullen achter.
Tijdens een zoekactie door medewerkers van de winkels en de politie werd een verdachte auto met een vrouw achter het stuur op de Stationsstraat aangehouden.
Beide mannen werden later één voor één elders in Epe aangetroffen en aangehouden. In de auto waarin de vrouw reed, werd een flinke hoeveelheid drogisterijartikelen aangetroffen.
Tijdens het overbrengen van de verdachten maakte de 17-jarige jongeman zodanig beledigende opmerkingen tegen een politieman dat deze daarvan aangifte heeft gedaan.
Op dezelfde dag vonden soortgelijke diefstallen plaats bij een drogisterij in Nunspeet en Wezep waarbij eveneens sprake was van twee jongemannen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Putten - Winkeldieven aangehouden

De politie heeft op woensdagmiddag (08-06) twee mannen (45 en 46) uit Kroatië aangehouden voor diefstal kleding uit een winkel aan de Dorpsstraat. De mannen, waarvan er één in een rolstoel, hielden zich verdacht op bij een kledingrek. Na hun vertrek werden in de winkel diverse beveiligingslabels aangetroffen. Het winkelpersoneel ging achter het tweetal aan en trof ze aan bij een auto terwijl ze een trui in de auto legden en daarna weer naar het centrum ging.
De gewaarschuwde politie wachtte hen bij de auto op en kon hen daarna aanhouden.
In de auto werden tassen met kleding uit diverse winkels aangetroffen, oa de trui uit eerdergenoemde winkel. De goederen werden in beslag genomen en de politie is een onderzoek gestart. De mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.


Putten - Drankrijder betrapt

Omdat hij wel erg hard reed controleerde de politie een 44-jarige automobilist uit Nijkerk op
donderdag (09-06) rond 02.35 uur op de Berencamperweg. De man bleek alcohol te hebben genuttigd en blies een promillage van 0,82. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Doornspijk - Man valt uit rolstoel in greppel

Een 90-jarige man uit Muiderberg raakte op woensdag (08-06) licht gewond op de Haerderweg bij een val in een greppel. De man zat in een rolstoel die werd voortgeduwd door zijn 83-jarige vrouw. Toen er een auto passeerde moest de vrouw met de stoel uitwijken naar de berm alwaar de man uit de stoel viel. De man raakte licht gewond aan het hoofd en werd door ambulancepersoneel uit de greppel gehaald, behandeld en weer in de rolstoel gezet zodat hij zijn weg kon vervolgen.


Hierden - Aanrijding tussen auto en rolstoel

Een 16-jarige bestuurder van een rolstoel uit Hierden verleende bij het linksaf slaan geen voorrang aan de auto van een 29-jarige plaatsgenote. Het ongeval gebeurde op woensdag
(08-06) rond 19.35 uur op de Zuiderzeestraatweg. De 16-jarige werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en hield uiteindelijk alleen een blauwe plek aan het ongeluk over. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.


Harderwijk - Rijbewijs ingenomen

Het Team Verkeershandhaving heeft op woensdagavond (08-06) het rijbewijs ingenomen van een 30-jarige motorrijder uit Baarn. De man werd op de Leuvenumseweg (max snelheid 80 km per uur) staande gehouden na het overschrijden van de maximum snelheid met
57 km. Het rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt.


Vaassen - tas weg na babbeltruc - politie zoekt getuigen in witte auto
Een 73 jarige vrouw uit Vaassen is dinsdagmiddag (7/6) beroofd van haar tas uit haar personenauto. Het incident deed zich voor op de parkeerplaats bij de Aldi aan de Molenstraat in Vaassen. De vrouw had haar tas op de achterbank van haar personenauto staan en werd vervolgens aangesproken en aan de praat gehouden door een onbekende man. Een tweede onbekende man zag vervolgens kans om de tas met inhoud uit de auto van de vrouw weg te nemen. Nadat de beide mannen met de tas in een auto waren verdwenen, werd de vrouw op de diefstal geattendeerd door een man en een vrouw in een grote witte personenauto. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen, met name de man en de vrouw in de witte personenauto, om contact op te nemen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN



---- --