Ingezonden persbericht


Creative introduceert game star:

Het interactieve entertainment systeem voor heel de familie

Amsterdam, 09 juni 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, kondigt Game Star aan, het interactieve entertainmentsysteem waarbij spelers met hun armen, benen en andere lichaamsdelen het spel kunnen besturen op het scherm. Game Star combineert games met bewegingsdetectie, die speciaal zijn gecreëerd voor Creative door Eye Games, en de Creative WebCam Instant. Aanvankelijk wordt het systeem uitgebracht met tien games voor de hele familie, en in het bijzonder voor kinderen van drie tot tien jaar.

'Game Star is bijzonder meeslepend en heeft een grote amusementswaarde', aldus Eoin Leyden, Europees Business Manager voor WebCams bij Creative. 'Het systeem zal de hele familie in beweging en aan het lachen krijgen terwijl ze zich inspannen om het spel te besturen. Niemand zal lang stil kunnen zitten wanneer Game Star begint! De webcam en de software registreren de bewegingen van de spelers en integreren ze in het spel ­ slam dunks, karatetrappen en danspasjes. Gegarandeerd plezier voor de hele familie, zelfs voor de allerjongsten!'

Game Star wordt geleverd met twee spelpakketten van Eye Games, GamePack(TM) en FamilyPack(TM). GamePack bevat Karate, Ghost Wars, Super Shoop, Volleyball, en H-O-R-S-E ­ games die ideaal zijn voor kinderen van zes tot tien jaar. FamilyPack bevat Bubble Trouble, Kaleido-Dance, Funny Face, Fish Music en Kid Karate. Deze games zijn ontworpen voor kinderen van drie tot vijf jaar oud.

'Game Star is snel te activeren', voegt Eoin Leyden eraan toe. 'Je hoeft enkel de software te installeren en de WebCam Instant aan te sluiten op de USB-poort van de computer. Daarna ben je klaar voor je eerste game.'

De Creative WebCam Instant produceert scherpe beelden en heldere video-opnames met levendige kleuren. Deze webcam is de ideale oplossing voor video instant messaging en Game Star plezier! De stijlvolle vormgeving en de witglanzende afwerking passen perfect bij elke PC of notebook. De camera registreert niet alleen videobeelden maar maakt ook foto's in hoge resolutie dankzij de handige fotoknop. De meegeleverde software kan worden gebruikt voor onder andere digitale postkaarten, kalenders en wenskaarten. Dankzij de verstelbare vierpotige standaard kunnen gebruikers de camera op elk vlak oppervlak plaatsen, zelfs op een klassiek computerscherm. Bevestiging aan een flat screen monitor of een notebookscherm is ook mogelijk.

De WebCam Instant is bovendien uitstekend te combineren met populaire toepassingen voor instant messaging zoals MSN(TM) Messenger, Yahoo!(TM) Messenger of Windows(TM) Messenger. Daarnaast is er de veelzijdige en gebruiksvriendelijke Creative WebCam Center software voor foto-opnames, videobewaking op afstand, bewegingsdetectie, time-lapse video-opnames en fotoverzendingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Creative Game Star is vanaf heden beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¤ 34,99 inclusief BTW.

Bezoek www.europe.creative.com voor meer informatie over de bekroonde webcamproducten van Creative. ----------
Heeft u interesse om de Creative Game Star te testen of heeft u beeldmateriaal nodig?

Klik hier voor uw aanvraag
----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: 03 2878772 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: +353 1 4333272

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.