--------------------------------------------------------------------------
       Persbericht 2 van 3: BEA introduceert 'Liquid Assets' Visie        
--------------------------------------------------------------------------

Nieuwe service-infrastructuursoftware maakt vrije stroom van informatie, processen en services mogelijk New York / Amstelveen, 09-06-2005

BEA Systems (NASDAQ: BEAS), dat zijn tweede decennium ingaat, heeft vandaag tijdens een grote productintroductie op de NASDAQ MarketSite zijn Enterprise Liquid Assets visie geïntroduceerd. De nieuwe visie en strategie zijn ontwikkeld om klanten te helpen de levering van zakelijke, IT-, persoonlijke en professionele diensten te versnellen, zodat de productiviteit van een organisatie vergroot kan worden. De visie helpt organisaties bij het losmaken van voorheen geïsoleerde of 'bevroren' IT-assets, zodat zij 'vloeibare tegoeden' oftewel 'liquid assets' worden, die de kracht van softwareapplicaties en het internet combineren, op heterogene platformen, waaronder .Net en Java.

BEA's visie op Enterprise Liquid Assets leunt op nieuwe technologieën en wijdverbreide internetstandaarden die de barrières opheffen tussen de financiële afdeling en productie, tussen de bedrijfsvoering en IT, tussen consumenten en bedrijven, en tussen het persoonlijke en professionele. Gebaseerd op service-georiënteerde architectuur (Service Oriented Architecture, SOA), maken bedrijven de groei van Enterprise Liquid Assets al mogelijk door het ontwikkelen van Service Networks. Deze leveren honderden modulaire services op die geraadpleegd, samengesteld en hergebruikt kunnen worden. Net zoals hardwarenetwerken bedrijven inzicht gaven in hun hardware tegoeden, geven deze nieuwe Service Networks inzicht in de software en services.

Enterprise Liquid Assets mogelijk maken met service- en applicatie-infrastructuur
Om de Enterprise Liquid Assets visie voor klanten realiseerbaar te maken, heeft BEA vandaag een 'service-infrastructuur' productfamilie geïntroduceerd waarmee bedrijven technologie-assets kunnen samenvoegen, configureren en hergebruiken zodra dat nodig is om tegemoet te komen aan de eisen en behoeften van de organisatie. De nieuwe productfamilie is gebaseerd op SOA en bevat producten en tools waarmee services eenmaal samengevoegd en vervolgens overal en altijd ingezet kunnen worden (compose once and leverage anywhere, COLA), voor verschillende omgevingen, waaronder .Net en Java-platformen (zie persbericht 3 van 3 getiteld: "BEA and Microsoft Highlight Interoperability") De software zal met name gebruikt worden door IT- en Business Architects en helpt IT-afdelingen bij de integratie van verschillende systemen (wat een probleem is dat miljarden dollars kost) en sneller te reageren (zie persbericht 1 van 3 getiteld: "BEA denkt vloeibaar: introductie nieuwe AquaLogic productfamilie"). Een deel van de individuele producten in de eerste drie productlijnen van de BEA AquaLogic productfamilie zijn nu al beschikbaar, anderen worden deze zomer geïntroduceerd.

Hoewel service-infrastructuur een nieuwe term is, combineert het verschillende bestaande software tools en componentproducten die getuigen van de groeiende populariteit van SOA en webservices. BEA gelooft dat de categorie op termijn alle mogelijkheden zal bieden voor het volledige operationele en 'lifecycle' management van zakelijke en IT-services in verschillende omgevingen, inclusief messaging, dataintegratie, security, processen, portal en samengestelde productlijnen. IDC verwacht dat de wereldwijde markt voor SOA-gerelateerde software zal groeien tot bijna USD $9 miljard in 2009, met een CAGRvan 75%.

BEA gelooft dat de markt voor service-infrastructuur zich onderscheidt van en aanvullend is op BEA's huidige focus op applicatieinfrastructuur, die de server softwarebasis biedt voor het bouwen en inzetten van zakelijke applicaties

"Wij zijn de pionier in applicatieinfrastructuur en als zodanig goed gepositioneerd om de robuuste service infrastructuur te leveren waarmee SOA een realiteit wordt voor organisaties," aldus Alfred Chuang, voorzitter en CEO van BEA Systems. "We hebben ruime ervaring, uitstekende relaties met klanten en bewezen technologie. En in tegenstelling tot leveranciers met een gevestigd belang in databases, applicaties en operating system platformen, kunnen wij onze klanten de onafhankelijke platformen en brede integratie bieden die zij nodig hebben om diverse technologieën aan elkaar te breien - een onafhankelijkheid die nog belangrijker wordt in de wereld van SOA."

Service-infrastructuur brengt SOA van pilot tot productie, en maakt 'liquid assets' van 'frozen assets'
Klanten kiezen SOA vanwege de modulariteit en flexibiliteit, waarmee zij verschillende IT-middelen naar wens kunnen samenvoegen in een proces dat is geïntegreerd, zonder dat het opgesloten zit in de IT-stapel van een enkele leverancier. Het getuigt ook van een verschuiving van het denken over IT in termen van applicatie, oftewel een 'frozen asset' context, naar het denken over IT als een leverancier van services of een portfolio van 'liquid assets'. Hierdoor kunnen IT-afdelingen sneller nieuwe diensten creëren, samenvoegen en leveren voor gebruik door werknemers, klanten, partners en leveranciers. SOA is een nieuwe benadering van zakelijke IT-implementatie en applicatieontwikkeling; het breekt applicaties op in services - specifieke stukjes functionaliteit - die efficiënt ontwikkeld, gecombineerd, aangepast en hergebruikt kunnen worden.

Veel klanten gebruiken hun applicatieinfrastructuursoftware (applicatie- en integratieservers, ontwikkel tools en portalsoftware) om hun eerste SOA-projecten te ontwikkelen en in te zetten. Echter, als SOA overgaat van de pilot- naar de productiefase, hebben klanten een nieuwe infrastructuur nodig waarmee zij deze services snel kunnen ontdekken, beveiligen en beheren, over meerdere technologieën of applicatieplatformen, of die nu gebaseerd zijn op Java of .Net. Klanten bereiken dit punt over het algemeen als zij meer dan 50 services hebben gebouwd en ingezet: dan ontstaat een massa van services die voortdurende integratie vereist en moeilijk schaalbaar kan zijn. Daarnaast hebben klanten nieuwe compositie tools nodig, die werken als een productielijn voor het bouwen van auto's, naast de traditionele codeer tools, die gebruikt worden voor het 'bouwen van auto-onderdelen'.

Diverse klanten en partners van BEA wonen het evenement van vandaag bij omdat zij de visie en strategie van BEA ondersteunen. Partners, waaronder Intel, HP, Siebel en Systinet bespreken de vragen en kansen die gepaard gaan met deze groeiende markt. Meer details over de reacties van partners op de activiteiten van BEA kunnen gevonden worden op bea.com/news. Klanten die deelnemen aan het evenement zijn Avis Rent A Car System, Budget Rent A Car System en Accredited Home Lenders. Meer informatie over klanten die gebruik maken van SOA, is te vinden op bea.com/news.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een vooraanstaand leverancier van zakelijke infrastructuursoftware en biedt op standaarden gebaseerde platformen om de veilige stroom van informatie en services te versnellen. De BEA productlijnen - WebLogic®, Tuxedo® en de nieuwe AquaLogicTM familie van Service Infrastructuur helpen klanten bij het reduceren van IT-complexiteit en het succesvol inzetten van service-georiënteerde architectuur, om de flexibiliteit en slagkracht van de organisatie te vergroten. Voor meer informatie, zie bea.com.
# # #