Ingezonden persbericht


Black Sabbath gitarist bevestigt legende rondom legendarische jamsessie;

Sessie van Black Sabbath met Led Zeppelin blijkt realiteit.

Tony Iommi, de gitarist van de legendarische metalband Black Sabbath was in mei jl. in Amsterdam voor promotie voor zijn soloalbum "Fused" en sprak met journalist Peter van der Laan van Toazted.nl. Peter vroeg hem naar het gerucht rondom een vermeende jamsessie van Black Sabbath en Led Zeppelin in de jaren '60.

"They came into the studio and we just played, you know, just jammed some songs or blues or whatever. I can't even remember what it was but we did." Dit was het antwoord dat Tony gaf op de vraag of de jamsessie tussen Black Sabbath en Led Zeppelin ongeveer plaatsvond rond 1969. Met dit antwoord bevestigde Iommi, onlangs uitgeroepen tot beste gitarist ooit in de poll "Riff Lords - Best Metal Guitarists" van Metal Hammer, het gerucht dat al tientallen jaren circuleerde.

Tony Iommi was samen met Glenn Hughes, ex-zanger van Deep Purple, in Amsterdam voor hun gezamelijke album "Fused" dat deze maand uitkomt bij Sanctuary Records. De unieke jamsessie van Black Sabbath met Led Zeppelin zal echter nooit uitgebracht worden, althans als het aan Iommi ligt; "They will probably never see the light of day." Are you sure? "Well, I got them so." Tevens zal Tony zijn gitaar inpluggen voor reünieconcerten van Black Sabbath, compleet met Ozzy Osbourne, tijdens het Fields Of Rock festival op 18 juni as.

Het Toazted-team bestaat uit journalisten van gerenomeerde radio- en televisie-stations en muziekbladen. Zij gaan vrijwel dagelijks op pad met als doel het doen van een uniek, interessant en breder interview dan 'de rest'. Ook is sinds september 2004 het programma Toazted Radio wekelijks te beluisteren op KinkFM. In 2005 volgen naast muziek ook sport en nieuwsinterviews. Toazted werkt ook samen met KinkFM aan een Podcast-site.

MP3 interview Tony Iommi: http://www.toazted.nl/artistinfo.php?artist=596



Ingezonden persbericht