Gemeente Twenterand


29 juni inloopbijeenkomst Speelruimteplan Twenterand

Concept speelruimteplan gereed
Op 29 juni is er een inloopbijeenkomst in het MCC-gebouw aan het Oranjeplein te Vroomshoop van 15.30 - 20.00 uur waar inwoners en andere belangstellenden kennis kunnen nemen van het concept speelruimteplan. Tijdens deze bijeenkomst zijn de wethouders Blokland en Visser aanwezig om samen met Ingenieursbureau OBB toelichting te geven op nieuw ontwikkelde speelruimteplan. Om 16.30 en om 19.00 uur wordt er door dit bureau, dat gespecialiseerd is in speelruimte, een presentatie gehouden. Inwoners uit de gemeente Twenterand worden van harte uitgenodigd om hun reactie op het plan met de opstellers te bespreken.

Het speelruimteplan gaat over de speelruimte voor kinderen, jeugd en jongeren en bestaat uit twee delen: het eerste deel beschrijft `de spelregels' die aangeven hoe de gemeente met spelen om wil gaan. Het tweede deel laat zien hoe de huidige speelruimte in de buurten zich verhoudt tot het voorgestelde beleid. In dit deel worden per speelplek en per buurt voorstellen gedaan en het heeft daarmee dus het meeste invloed op wat er op korter termijn in de buurten zal gebeuren.

In het najaar van 2004 is geïnventariseerd bij kinderen, jongeren, jeugdorganisaties, politie en welzijnwerkers hoe kinderen en jongeren hun woonomgeving gebruiken. Daarnaast zijn inwoners opgeroepen om per brief of e-mail te reageren op de speelruimte in hun buurt. Speeltuinverenigingen en (buurt)belangenorganisaties zijn specifiek gevraagd een buurtenquête in te vullen. De reacties hierop zijn meegenomen in het nu ontwikkelde concept speelruimteplan.

Het plan ligt van 24 juni tot 22 juli a.s. ter inzage bij de Vastgoedbalie in het gemeentehuis te Den Ham en daarna worden de binnengekomen reacties beoordeeld. Ook kunt u het concept speelruimteplan bekijken via deze website, onder "Actueel - Plannen en Projecten". Indien nodig wordt het plan dan aangepast en vervolgens aangeboden aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het speelruimteplan begint de gemeente met de uitvoering ervan.

Reageren?
Tot 22 juli a.s. kunnen schriftelijke reacties worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Alle belanghebbenden die schriftelijk reageren, krijgen bericht terug nadat nadere besluitvorming daaromtrent plaats heeft gevonden.

Klik hieronder om het concept-speelruimteplan te bekijken

In het onderstaande rapport kunt u de varianten op de speelruimteplan bekijken.
Variantnotitie openen