Digitale Gemeente Houten

Onverwachte jeugdbus roept vragen op

donderdag 9 juni 2005 - Door: Frank Magdelyns

Raadslid Gerard Zandbergen (Fractie Zandbergen / Inwonerspartij Transparant Houten) heeft vragen gesteld aan het Houtens college, omtrent een jongerenbus die afgelopen week gedurende één avond is neergestreken bij basisschool De Wijngaard aan het Glazeniersgilde.

De bus die voor de school stond fungeerde als een soort ontmoetingsplek voor jongeren. Maar omdat de omwonenden niet wisten wat die bus daar deed, ontstond er in de buurt onrust. Zandbergen die op onderzoek uitging kreeg te horen dat het hier een interkerkelijk project betrof, bedoeld voor de jeugd om elkaar via de autobus in de wijk te ontmoeten. Hiervoor is door het Houtens college toestemming gegeven.

Zandbergen noemt het zeer spijtig en zeer onjuist van het Houtens college dat ze de bewoners is vergeten te informeren. ,,Het moet toch volstrekt vanzelfsprekend zijn dat u hier ook eerst de buurt over gaat raadplegen? U zou het toch ook niet zo leuk vinden, indien deze bus bij u in de achtertuin komt te staan? Of voor uw huis? Zonder dat u ergens van af weet.

Zandbergen wil van burgemeester en wethouders weten of het niet zorgvuldiger was geweest om eerst gemeenschappelijk overleg te voeren met de buurt, voordat vergunning werd afgegeven. Tevens vraagt hij of er aan de buurt voldoende garantie kan worden gegeven dat er geen sprake zal zijn van overlast.

Zandbergen meldt tenslotte dat ook vanuit de wijk De Weiden klachten bekend zijn over het ontbreken van gemeentelijke informatie.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).