Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 9 juni 2005

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 63-jarige vrouw uit Breda is woensdag tussen 13.30 en 14.30 uur in een winkelpand aan de Ginnekenstraat in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee. De portemonnee zat in een tas die aan het stuur van haar scootmobiel hing. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren, postzegels en een ring.

Aanhouding in Breda

BREDA: Woensdag om 23.40 uur is op de Havenmarkt een 40-jarige man uit Almkerk aangehouden. De man verstoorde in het uitgaansgebied aan de Havermarkt van de openbare orde. De Almkerker stond voor een horecagelegenheid te klieren en maakte zich niet uit de voeten toen agenten hem vertelde dat hij weg moest gaan. De politie maakt proces-verbaal op voor het niet voldoen aan een politiebevel en verstoring van de openbare orde. In de loop van de ochtend is hij heengezonden.

Inbraak in bedrijfsgebouw

BREDA: Woensdag tussen 22.30 en 22.50 uur is ingebroken in een bedrijfsgebouw in de Huifakkerstraat. Er werden drie navigatiesystemen en 15 mobiele telefoons weggenomen. De daders hebben een deur opengebroken om binnen te komen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Inbreker overlopen

BREDA: Woensdagmiddag is ingebroken in een woning in de Nassaustraat. De bewoner hoorde rond 15:30 uur gerommel in zijn keuken. Toen hij ging kijken trof hij daar een onbekende man aan die er snel vandoor ging. Later bemerkte de bewoner dat zijn mobiele telefoon, die in de keuken lag, weggenomen was.

Politie houdt man met joint achter het stuur aan

BREDA: Woensdag om 20.45 uur is een 25-jarige automobilist uit Teteringen door de politie bekeurd. De man zat, rijdend in zijn auto, een joint te roken. De joint werd in beslag genomen en zijn auto werd doorzocht. Hierbij werd nog een zakje weed aangetroffen, die ook in beslag werd genomen. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Politie houdt toezicht rond Valkenberg: 13 bekeuringen

BREDA: Woensdag heeft de politie in het kader van het project VAST toezicht gehouden in de omgeving van de Valkenberg en het Stationsplein. Politieagenten controleerden in het park en op het station of bezoekers drugs of alcohol gebruikten. In totaal zijn tien personen bekeurd voor het gebruik van softdrugs in het openbaar, waaronder een minderjarig meisje. De 16-jarige Bredase werd aangehouden voor het in bezit hebben van softdrugs. Tevens werden drie personen bekeurd voor het drinken van alcohol in het openbaar. Een 18-jarige inwoner van Feldhorst werd aangehouden voor het in bezit hebben van pepperspray. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de twee verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man doet aangifte van mishandeling

BREDA: Bij een horecabedrijf in het centrum van Breda is donderdagmorgen, omstreeks 03.50 uur een 22-jarige inwoner van Apeldoorn in zijn gezicht geslagen, terwijl hij door een tweede dader werd vastgehouden. De man raakte daarbij gewond aan zijn mond. Tussen de man uit Apeldoorn en medewerkers van het bedrijf ontstond een woordenwisseling toen de laatste hem zeiden dat hij naar buiten moest gaan. Waarom hij uit het café werd gezet is onduidelijk.

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc met bankpasje

BREDA: Een 79-jarige vrouw uit Breda is dinsdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dinsdag rond 12:00 uur werd zij door iemand gebeld die zich voordeed als bankmedewerker en vertelde de vrouw dat zij een nieuw bankpasje zou krijgen, omdat die van haar verlopen was. Een half uur later al belde de man aan bij de woning van de vrouw aan de Handellaan. Om een nieuw pasje te kunnen krijgen moest de vrouw haar pasje afgeven. Dat deed zij ook, waarna de onbekende man het pasje in tweeën knipte en de restanten in de envelop stopte. De envelop werd aan de vrouw gegeven. Hierop vroeg hij of de vrouw een nieuwe pincode wilde hebben en vroeg de bestaande pincode. Deze werd door het slachtoffer gegeven. De man vertrok toen weer. Later bleek dat met de pas van de vrouw voor meer dan 1500 euro was gepind. In de envelop bleek een ander bankpasje te zitten. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt burgers voor de praktijken van deze oplichter. De man van begin 20 jaar was gekleed in een grijze bewerkte trui en grijze jas.

Zakkenrollerij

BREDA: Bij een loket op het station in Breda is woensdag omstreeks 10.30 uur een 63-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar portemonnee met daarin enkele tientallen euros. Deze werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.

Overval op vrachtwagenchauffeur

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Een Engelse vrachtwagen chauffeur heeft woensdag melding gemaakt van een overval aan de Moerdijkseweg. De man lag te slapen in zijn cabine, toen hij wakker werd van een harde klap. Twee onbekende daders bleken het zijraam ingeslagen te hebben. De chauffeur werd vervolgens bedreigd met een mes. De twee daders eisten geld. Met de portemonnee met daarin enkele honderden euros en Engelse ponden zijn de twee daders er vandoor gegaan.

Onbekende man trapt deuk in auto

ZEVENBERGEN: Woensdag is aangifte gedaan van vernieling auto door een onbekende man. Een 64-jarige inwoner van Zevenbergen reed met zijn auto stapvoets over de Kasteelweg, toen een man wandelend de doorgang van de auto blokkeerde. De automobilist claxonneerde om doorgang te krijgen, waarop de voetganger boos werd en een harde trap tegen de auto gaf. Hierdoor ontstond een deuk in de auto. Uit angst is de Zevenbergenaar doorgereden, maar werd door de andere man een tijdje met zijn auto gevolgd. Onderweg werd door de achtervolger nog diverse bedreigingen geuit. Het slachtoffer is uiteindelijk een garagebedrijf in Zevenbergen gereden. De achtervolger is kort daarop in zijn zwarte personenauto vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning met diefstal auto

FIJNAART: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. De dader is de woning binnen gekomen door mogelijk gebruik te maken van een valse sleutel. In de woning werd een jas meegenomen met daarin autosleutels. Van de oprit werd een lichtgroene Volvo met het kenteken 45-NN-NZ gestolen.

Politie houdt inbreker aan op heterdaad

BREDA: Donderdagavond heeft de politie een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde autos aan de Markendaalseweg. Onder het oog van de agenten pleegde de man vervolgens een inbraak in een personenauto.De Bredanaar werd door de agenten aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Enkele leden van het bike-team kwamen hun collegas te hulp, zodat de verdachte veilig kon worden afgevoerd. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor vuurwapenbezit

ETTEN-LEUR: Donderdag is in een woning in Etten-Leur een 24-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. In de woning van de man werd een vuurwapen, een scherpe patroon en ruim 60 gram hasj en gebruikershoeveelheden amfetamine en speed aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie deed een inval in de woning na een ingesteld onderzoek. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. De Etten-Leurenaar moet zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Politie schrijft 105 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

BREDA: Woensdagavond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in de wijken IJpelaar en Overakker. In totaal schreven agenten 105 bekeuringen uit voor niet handsfree bellen (1), voetgangers niet ongehinderd voor laten gaan (8) en geen autogordel dragen (96)

Auteur: Henk Snepvangers